Kaynak tüketmeden elektrik üretimi

sizce hiç enerji harcamadan elektrik üretilirmi


  • Kullanılan toplam oy
    99
evimizin yada işyerimizin Şebeke su hattından elektrik üretebiliriz.çok düşündüm bu konuyu ama su basıncı ile dönebilen bir jeneratör yapmak gerek.ama nasıl?

bunu bende düşündüm ama burda verim kaybı aşırı olur..Önemli olan verimi de hesaplamak..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
geçmiş zamanda bi ziraat mühendisi sulama ile ilgili bir proje yapmıştı. "suyun 1,5 mt yükseklikten düşmesiyle davlumbaz çarkı döndürüp dairesel hareket elde edilir, sonra düz aktarma organı ile pompayı hareket ettiriyor" ve 40 mt yukarıya suyu basıyor, tarlayı sulama yapıyor. Dediğine göre günde 200 ton civarında su akıtabiliyormuş.

"Su Gücü Pompası"
Su Gücü Pompası Çiftçilerimize Hayırlı Olsun.. videosunu izle - Bilim / Teknik - Mynet - Video



Bundan bir ilham kaynağı çıkabilir...
Mutfakta sıcak bir tavaya dökülen suyun hızlı hareketi, bilim insanlarına ilham kaynağı oldu. University of Oregon uzmanları, suyun yukarı doğru akmasını sağladı.

Isınan tava örneğinde olduğu gibi, suyun konduğu yüzey son derece sıcak olursa, su daha yüzeye değmeden buharlaşmaya başlıyor. Buharlaşan su, havada iken suyla buhar arası bir forma kavuşuyor ve bazı su dalmacıkları yüzeyin üstünde kalıyor.Bu esnada buharla sıvı arasındaki su damlacıkları havada dolaşabiliyor.

Oregon evrenkenti uzmanları, ısıtılmış pirinç boru üzerinde su damlacıklarını yukarı doğru hareket etmesini sağladı. Araştırmayı yürüten University of Oregon uzmanı Dr. Heiner Linke, sıcak bir yüzeyin üstündeki buharın içinde bulunan henüz buharlaşmamış su damlacıklarının eğimin tersine hareket ettiğini belirtiyor. Buhar ve damlacıklarının hareketi yüzeyden bir insan kılı inceliği kadar bir yükseklikte meydana geliyor.

SU DAMLACIKLARI ÇIKIŞ YOLU ARIYOR
Yukarı hareketin altında, suyun sıvı halden buhara geçişte ortaya çıkan enerjinin kendine bir yol çizmesi yatıyor. Dr. Linke bu süreci şöyle tanımlıyor: “Buharlaşan su damlacıkları uçmak için en kısa ve kolay yolu seçiyor, damlalardan biri istikamet kazanınca, diğerleri de onu takip ediyor.”

Dr. Linke, su damlacıklarının yukarı hareketinin küçük bilgisayar sistemlerini soğutan mikro-klimalarda kullanılabileceğini düşünüyor.

Kaynak: NTVMSNBC



Birde işin acı tarafı; var oda:

"Enerji üretimi ve diğer amaçlarla oluşturulmuş haznelerin çevre üzerindeki olumsuz etkileri "

-Fiziksel Çevreye Olan Etkileri

Haznelerin su geliştirme projelerinin çoğu ekosistemde değişikliğe yol açmaktadır. Bu değişikliklerin başlıcaları akarsu akış düzeninin değişmesi, baraj haznelerinin büyük alanları su altında bırakması ve yer altı seviyesinin yükselmesi gibi sakıncalardır. Bu etkilerden başka zararlı sonuçları ortaya çıkmış bazı örnekler vardır. Örneğin, Mısır’da yapılmış olan dünyanın en büyük barajlarından Aswan Barajı çevreye olan zararlı etkileri yüzünden eleştirilmiştir. Nil nehrinde ve sulama kanallarının inşası sırasında yeraltı suyu seviyesinin yükselmesi ve bunun sonucu bu da toprağın tuzlanmasına yol açarak masraflı drenaj sistemlerinin inşasını gerektirdiği gözlenmiştir. Ayrıca haznede tutulan milin sonucu olarak barajdan bırakılan temiz suyun nehir yatak ve kıyılarında aşırı erozyona neden olduğu gözlenmiştir. Bu sorunların çözümlenmesi için çalışmalar yapılmıştır. Baraj haznelerinin kapladığı büyük alanlar tarihi yapıların, tarım arazilerinin ve fiziki güzelliklerin bir daha geri gelmeyecek şekilde yok olmasına neden olmaktadır. Örneğin, Keban haznesi arkeolojik olarak araştırılmamış, pek çok tarihi değerleri, yapılmakta olan Oymapınar haznesi ise dünyanın en büyük Karst pınarını ve çevresindeki doğal güzellikleri su altında bırakmıştır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında akan suyun gücünü kullanarak yüksek irtifalara su taşımak binlerce yıldır kullanılan bir yöntem . En azından aztekler bu yüntemlerle yüzlerce metre yukarıya su taşımışlar. En yaygın olarak yürüyen bant ve çark yöntemi kullanılmıştır. Çark yöntemi anadolunun bazı bölgelerinde ve dünyanın pek çok yerinde halen kullanılmaktadır. Ayrıca filmde gördüğümüz sistemden çok daha verimlileri yüzlerce yıl önce islam alimleri tarafından geliştirilmiş ve başarıyla çalıştırılmıştır.

AMA HER NE OLURSA OLSUN BOŞ DURMAYIP ÇALIŞMAK EN İYİSİ .....
 
" AMA HER NE OLURSA OLSUN BOŞ DURMAYIP ÇALIŞMAK EN İYİSİ .....[/QUOTE] "

bu konuda gerçekten çok haklısın. :)
 
Arkadaşlar eğer gerçekten bedava elektrik üretmek istiyorsanız tek yapmanız gereken rüzgar türbini kurmak.Hem maliyet hemde fiziksel iş açısından en uygun seçenek bu.Bu konuda Sn.ŞEF' den bilgi alabilirsiniz.
 
solar piller hakkında bir yazı gelecekmi acaba???
geceleyin yıldızlardan ve aydan gelen ışık ile enerji üretmek mümkünmüdür??
bir başka soruda termoelementler ile toprağın ısısından elektrik üretebilirmiyiz.?
 
fiziğin değişmez kanunu - enerji yoktan var edilemez sadece birinden diğerine dönüştürülür
 
Arkadaşlar formdaki amacımız elektrik üğretmek değil .Rüzgar santralları yada güneş pilleri zaten yaygın olarak kullanılıyor . Bu konularda pekçok kaynağa ulaşmak mümkün .Bizim amacımız uçuk kaçık fikirler üretmek .

YANİ ELEKTRİK ÜRETİMİ DEĞİL FİKİR ÜRETİMİ ............

Kaynak tüketmeden elektrik üretimi tartışmaya alt yapı oluşturulsun diye seçilmiştir..

Aslında form marjinal ve orjinal her fikre açıktır.

Önemli olan fikrinizin doğru yada faydalı olması değil daha önce düşünülmemiş olmasıdır...

Şemalarla yada teknik donelerle uğraşmadan sadece hayal gücünüzü kullanın....

BİZİM İÇİN HAYAL OLAN BİR FİKİR BAŞKASININ GERÇEĞİ OLABİLİR...........
 
Dün gazetelerde bir haber çıktı. Adamın biri gene kendi kendine giden bir araba yapmış . Gene diyorum çünkü bu tip aletlerden ayda ortalama iki tane çıkıyor. Ve tahmin edeceğiniz gibi devletimizin ilgisizliğinden yakınıp , peşinde bi yığın ülkenin olduğunu söylüyor.
Güldüm geçtim tabi….
Sonra aklıma bir şey geldi . Haberin devamı şöyle olsa ne olurdu.
Cihazın üretimiyle ilgili haber duyulduktan sonra tübitak iki uzman görevlendirerek ürünü inceleyerek çalışır olmadığını tespit etti.
Ne kadar saçma olursa olsun bu tip olaylarda devlet kurumları ilgi gösterse ülke vatandaşları yaptıkları ürünlere devletin ilgi göstereceğini düşünerek bir şeyler yapmaya çalışır. Ve binlerce ürün ortaya çıkar Bunların büyük çoğunluğu aptalca olacaktır ama içlerinden aklı başında 3-5 tane çıkar. Ama devletin bunların hepsine ilgi göstermesi yüzmilyonlara malolur. Devlet sadece aklı başında projelere ilgi gösterirse bu seferde vatandaşlar devlet nasıl olsa ilgilenmez diye bu işlerle uğraşmaz ve sahip olabileceğimiz 3-5 icattanda mahrum oluruz.
Karar veremediğim konu şu…
Acaba devlet ne kadar saçma olursa olsun her türlü çalışmayla ilgilenmelimi yoksa sadece ciddi projeleremi destek vermeli.
Siz ne dersiniz….
 
Merhaba,

ben de 50 mt derinliğinde su kuyusu var içinde dalgıç pompa var. Kuyu suyundan elektriği nasıl üretebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst