Kaynak tüketmeden elektrik üretimi

sizce hiç enerji harcamadan elektrik üretilirmi


  • Kullanılan toplam oy
    99
Güzel düşünceler var devamını bekliyoruz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Gelelim yeni bir yönteme.

30-40 metre uzunluğunda bakır birtel alıyoruz. Apartmanın tepesine çıkıyoruz telin bir ucunu binanın dışından yere ulaşacak şekilde sarkıtıyoruz . Diğer ucunuda aydınlatma boşluğundan aşağı doğru salıyoruz. Dışardaki ucunu sağlam bir yere bağlıyoruz . Apartmanın yanına bir kazık çakabilirsiniz. Aydınlatmanın içinde kalan kısmın ucuna teli uzatıp kopartmayacak miktarda ağırlık bağlıyoruz. Ağırlığı izlediğimizde ısı deyişimlerinden dolayı aşağı yukarı hareket ettiğini görürüz . Çünkü ısınan bakır tel uzar tabi soğuyuncada kısalır.

Şimdi aşağı yukarı hareket eden ağırlıktan elektrik üretmek kaldı ...

Bakalım siz nasıl üreteceksiniz . Ben daha sonra birşeyler şöyliycem.

Kolay gelsin.........
 
evimizin yada işyerimizin Şebeke su hattından elektrik üretebiliriz.çok düşündüm bu konuyu ama su basıncı ile dönebilen bir jeneratör yapmak gerek.ama nasıl?
 
Evet fikir güzel. Ama suyun basıncından değilde akış hızından desek daha doğru olur. Bununla ilgili birşeylerden ileride bahsedeceğim...
 
Yakında küçük enerji kaynaklarından elde edilen enerjinin kondansatörlerde depolanmasını sağlayan elektronik devrelerin çizimini vereceğim. Bu konuda bilgisi olanların desteğini bekliyorum.
 
testcimurat arkadaşım iyi güzel yazmışsın... Bunların hepsi ileride belki enerji üretmek amacıyla kullanılabilir. Ancak bu enerji yine üretilen bir enerji olacaktır ve enerjinin dönüşmesi şeklinde olacaktır. Bunun dışında hiç bir şey mümkün değildir.

Enerji = Enerji + Kayıplar şekline dönüştüğü içinde azda olsa kayıplar meydana gelecektir.

Senin yukarıda bahsetmiş olduğun olayların hepsi birer enerji dönüşümüdür.
 
Kesinlikle sınırsız enerji üretilebilir.İddalıyım bu konuda.Ben küçük bir demo cihaz yaptım.Yakında 220v ac çıkışlı yapıcam.Güç hesaplamasını daha yapmadım.Bu cihazı sizde yapabilirsiniz yeterki gökte aramayın.


:)))))))))))))))
 
eemtoygar arkadaşım sanırım konunun en başını okumamışsın . Okumanı öneririm :) Buradaki amacımız enerji üretmekten ziyade . Çevremize olan bakışımızı değiştirmek . Ortaya koyduğum yöntemleri seçerken çok ve verimli kaynaklar kullanmak değil , okuyan kişinin evet olabilir ben bunu düşünmemiştim demesi . Hepimiz biliyoruzki ağaçlardan milyonlarca elma düşüyor . Ama bu bir kişiye ilham veriyor . Cevremizdeki olayları ön yargısız ve farklı bakış açılarıyla algılayacak gençlerin sayısını arttırmak birinci amacımız. Şurda yazılan fikirlerden birkaçı birilerine ilham verip . Güzel birşeyler üretmesini sağlayabilir . Bu güzel olmazmı.

Teknik olarak mümkün olabilecek UÇUK fikirlerinizi bekliyorum

Ha bu arada avrupada bazı metro istasyonlarının aydınlatması deneysel olarak yüriyen insanların ürettiği enerjiyle yapılmaya başlamış . Darısı bizim başımıza.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst