Kaynak makinasına modifiye yapılabilirmi

slm. kardeş düşündüğün mantıklı ben 3 yıl imalatını yaptım. primer sargısı olduğu gibi kalsın sekonderine 4 yada 5 sipir 140 mm kesitinde bakır veya aliminyum veyahuta folyo sarabilirsin sarım yönleri önceki sargının sarım yönüyle aynı olması lazım.yalnız burda tek sorun sargıyı sığdıracak boşluğun olması gerekir. . elindeki makina hazır satın aldığın bir makinaysa boşluğun olacağını zanetmiyorum. çünkü imalatçı minimum malzemeyle yapacaktır. fazla nüve sacı sarf olmasın diye boşuk minimum olacaktır. ama primerin üstünede sarabilirsin. izolasyonu yapmak kaydıyla. oradaki boşluktanda yararlanabilirsin. Haşim TAZE YARDIMCI OLDUYSAM NEMUTLU. SAYGILAR.
hatırlatma.
sarımı aynı yönde olsada olmasada voltaj alınır.tersi düzü olmaz arkadaşım.

arkadaşlar benim 220 ile çalışan bir kaynak makinam var, 5 konumlu
ben bundan şu tenekecilerin kullandığı punta makinası varya,
kaynak yapma işlemini aksattırmadan ek ilave ile punta işlemi yaptırabilirmiyim,
ne yapmam lazım bilen yada akıl verecek arkadaşımız yardımcı olabilirlerse sevinirim

eğer karkasda boşluk varsa yapabilşirsin.boşluğun durumuna göre yuvarlak veya lama şeklinde malzeme olabilir.kesiti kalın tutmalısın.bir arkadaşın dediği gibi bakır çubuk kullanabilirsin çene kısmına.tüksek voltaj olmamalı kesinlikle.elindeki trafonun volt başına düşen sarım sayısını bilmediğim için bunu deneyerek sen bulacaksın.birkaç voltluk kalın sargı işini görecektir.çenelere gelen kabloyuda aynı kesitte tut.bağlantı noktalarını sağlam ve sıkı yap.yoksa 2 gün sonra istediğin neticeyi alamazsın.

değerli arkadaşlar

express weld inverter 161 ultra ve Fimer
FIMER X 174 Inverter 160 Amper Çanta Kaynak Makinası .... bunlar 1 hafta sürmedi arızlandı ... enerji kablosu ve şalter sağlam

arızanın ne olduğunu ancak tahmin edebileceğinizi biliyorum ama bu konuda yardım edersen sevinirim ne yapmalıyım ....

şimdiden çok teşekkürler
garantisi bozulmaması için açma servise ver.arızası ise voltajı seri süren elektronik karta araman lazım.

haşim bey kendim punta makinası yapabilmem için neler gerekli
nasıl bi trafo gerekli kendim sarabilirmiyim
elektrotlar bakır topraklama kazığından olurmu?
****@hotmail.com eklerseniz sevinirim

o arkadaşın yerine ben cevap vericem haddim olmayarak.3 5 kva trafo(hazır 220v sarımlı ise daha iyi).çıkışını sen sararsın.3-5 volt çıkışlı ve bakır lama aliminyum lama yada izoleli her tür yuvarlak iletken volt/spir oranında doğru sarılıp çıkışı mekanik çenelere verili,p
pedalla kontrol edilerek punta kaynak yapılabilir.daha detay isterseniz yazabilirim.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
neren59 rumuzlu arkadaş 4 yıl sonra yazmış, ben de ona 8 yıl sonra bir destek ve onay mesajı atayım dedim. :) Arkadaşın yazdıkları doğru. Konudaki ilk mesajları okuyunca kendi mühendislik bilgimden bile şüphe ettim bi an. Affınıza sığınarak, yarım doktor yarım imam benzetmesi yerinde olur galiba.
Zorlaştırmayalım ,kolaylaştıralım; müjdeleyelim, korkutmayalım. :)

Son olarak, Kaynak makinesini akım kaynağı olarak kullanıp onun pense ve şase kablolarını (Mikrodalga trafosu olabilir) bir trafoya primer sargı spiri şeklinde olabilmesi için kısa devre ederek bağladıktan sonra, sekonder sargı olarak da punta makinesine gidecek daha ince spirlerle puntalama yapabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,919
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst