Kaynak makinasına modifiye yapılabilirmi

egem1194

Üye
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar benim 220 ile çalışan bir kaynak makinam var, 5 konumlu
ben bundan şu tenekecilerin kullandığı punta makinası varya,
kaynak yapma işlemini aksattırmadan ek ilave ile punta işlemi yaptırabilirmiyim,
ne yapmam lazım bilen yada akıl verecek arkadaşımız yardımcı olabilirlerse sevinirim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
slm. kardeş düşündüğün mantıklı ben 3 yıl imalatını yaptım. primer sargısı olduğu gibi kalsın sekonderine 4 yada 5 sipir 140 mm kesitinde bakır veya aliminyum veyahuta folyo sarabilirsin sarım yönleri önceki sargının sarım yönüyle aynı olması lazım.yalnız burda tek sorun sargıyı sığdıracak boşluğun olması gerekir. . elindeki makina hazır satın aldığın bir makinaysa boşluğun olacağını zanetmiyorum. çünkü imalatçı minimum malzemeyle yapacaktır. fazla nüve sacı sarf olmasın diye boşuk minimum olacaktır. ama primerin üstünede sarabilirsin. izolasyonu yapmak kaydıyla. oradaki boşluktanda yararlanabilirsin. Haşim TAZE YARDIMCI OLDUYSAM NEMUTLU. SAYGILAR.
 
ilginiz için teşekkürler,
folyo dediğiniz olayı ilk duyuyorum,
daha açıklayıcı bilgi verebilirmisiniz,
bu sarımı yaptıktan sonra sarımın uçlarına maşayı takıp puntalama tamammıdır diyorsunuz,
alternatif akımla olacak ve başka hiç bişeye gerek yok doğrumu anlamışım,
teşekkürler
 
selam aynı şeyi ben yaptım 16 mm lik nyy tek damarlı kabloyla 4-5 sipir sararakyaparsın zaten kullanacagın amperi sipirle belirlersin olur.araya bir adet kontaktör koyarak manuel elle kontaktörün üzerine basarak puntalamayı yapabilirsin anahtar falan koyma kontaktörün kumanda devresine geçikir punta zamanı uzar buda punta yapacagın yeri bozar
 
evet doğru anlamışsın. folyo dediğim teneke bakır veya aliminyum. Tel yerine onları sarabilirsin birçok trafocu sekonder sargısını folyo bakır veya aliminyum sarmaktadır. saygılar.
 
mirim
ben şu elektrik telleri varya sokaklarda direklerde çekili tedaş ın onlardan üç dört metre bulsam olurmu baya kalın ve yumuşak oluyorlar işlemesi kolay yada elektrikçilerin topraklamada kullandıkları dikdörtgen şeklinde ve biraz kalın yani iki mili kadar olan bakır ları var onlardanmı yapsam
 
direklerdeki havai hat telini kulanabilirsin. yalnız teli sarmadan telin üzerine kağıt sarıp teli öyle sarmalısın izalasyonu yapmalısın tel çıplak şekilde sarılmaz sipirler birbirine ve altaki sargıya elektrik kaçırmaması lazım kolay gelsin.
 
haşim bey kendim punta makinası yapabilmem için neler gerekli
nasıl bi trafo gerekli kendim sarabilirmiyim
elektrotlar bakır topraklama kazığından olurmu?
****@hotmail.com eklerseniz sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
değerli arkadaşlar

express weld inverter 161 ultra ve Fimer
FIMER X 174 Inverter 160 Amper Çanta Kaynak Makinası .... bunlar 1 hafta sürmedi arızlandı ... enerji kablosu ve şalter sağlam

arızanın ne olduğunu ancak tahmin edebileceğinizi biliyorum ama bu konuda yardım edersen sevinirim ne yapmalıyım ....

şimdiden çok teşekkürler
 
anladığım kadarıyla 1 haftalık makina yetkili servise müracaat ederseniz garanti kapsamından faydalanırsınız mudahale etmemenizi öneririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst