katı madde silolarında seviye kontrolü

Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar 10 metre yükseklikteki kömür ambarında sürekli seviye kontrolü yapacağım. Ultrasonik sensörle yapmayı düşünüyorum.
bu konuda deneyimi olan arkadaşlardan uygun bir yöntem seçiminde yardımcı olmasını rica ediyorum
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaşım tozlu ortamlarda ultrasonic sensör den veerim alamazsınız. en iyi uygulama radar sensör kullanmanız. tozlu ortamlarda yüksek doğrulukta ölçüm yapabilirsiniz.

iyi çalıişmalar dilerim.
 
Motorlu tip silo seviye kontrol cihaz imalatı yapmaktayım.(Montaj edildigi noktadan var yok kontrolü yapmaktadır.Agır hizmet çalışma şartlarına uygundur) Özduyu Elektronik
 
tozlu ortamda ultrasonic sensörler iş görmüyorlar biz silolarımızda ölçüm için Yünel firmasının temaslı ölçüm sistemini kurduk çok mükemmel çalışıyor
 
Piyasada bulunan motorlu tip sensörlerden kömür silolarında kullandım(350-500 tl arası fiyatları) ama takılmalar yapıyor.
Sn ozduyu sizin imal ettiğiniz sensörlerde bu gibi sorunlar varmı?
Eger yok ise,fiyatlarınızı yazarmısınız?kolay gele
 
Yaklasık 80 adet sensörü Çorumdaki bir firma için imal etdik ve yaklaşık 1,5 yıldır çalışıyor.Herhangi bir takılma sorunu ile hiç karşılaşmadık.Ayrıca sensörlerimiz 24 volt ac ve veya dc ilede çalışabiliyor.Fiyatınında çok cazip olabilecegini söyleyebilirim... Kamil Özduyucu 0536 317 19 79
 

Ekli dosyalar

  • 100_0618.jpg
    100_0618.jpg
    93.5 KB · Görüntüleme: 126
Son düzenleme:
radar sensörlerin fiyatları çok uçuk. Endress ve Veganın radarlarından fiyat aldım. Bildiğiniz daha ekonomik bir marka varmı?
Temassız kontrol istenildiği için motorlu tipler uygun değil
 
temassız ölçümde mutlaka sorun çıkıyor çok çeşitli markaları denedik ama toz işim içine girince bir süre sonra sapıtıyor.
 
Silonun seviyesimi (analog) ölçülecek veya belirli noktalarda var yok (digital) bilgisimi edinilmek isteniyor. Eğer seviye ölçülmek isteniyorsa motorlu switcler çalışsada çalışmasad veya ne kadar ucuzda olsa işinizi görmeyecektir. Ortam tozlu olduğu için kesin çözüm radar sensördür. Ortamın toz oranını bilmiyorum ama elinizde var ise ultrasonic sensörü bir deneyin. Filtreleme özellikleri kullanılarak yanlış gelen değerler elimin edilebilir. Pepperl+Fuchs firmasından ben 6 mt olanından 850 TL ye almıştım. Orada Ramazan Balta bey ile görüşürsen sana teknik konularda yardımcı olacaktır.

Ramazan Balta
Teknik Destek FA / Technical Support FA
Pepperl+Fuchs Elektronik San. ve Tic.Ltd.Şti.
İnönü Mah.Kayışdağı Cad.Orkide Sok.
No:4 D:3 TR-34754 Kayışdağı / İstanbul
Turkey
Tel: +90 (216) 5772250 ( dah/ext:102)
Fax:+90 (216) 5772256
 
seviyeyi noktasal ölçeceksen membren şeklinde silonun kenarına takılan ölçüm sensörleri var.membrene kömürün yaptıgı basınç arkada bulunan mikro swich ile algılanıyor vede herhangi bir tozdan etkilenme mekanik sıkıntı olmaz.ama silonun her noktasında ölçüm yapacaksan silo boyu kadar bir ince halatı motor yardımı ile silo üzerinden belli peryotlarda yukardan aşşagı gönderecek bir mekanizma yap.halat ucundaki agırlık kömür üzerine oturunca sistem dursun.ölçülen halat boyu sana silo seviyesini versin.benden fikir senden yapması.....


:rolleyes:
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst