kartezyen robot

tutalia

Üye
Katılım
20 Nis 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar biz prototip amaçlı 3 eksenli bi kartezyen robot prototipi yapmayı düşünüyorz.endüstriye yönelik bişey olacak.
kullanılacak malzemelerle ilgili olarak ,mesele motion control de kullanılabilecek controller, servo seçimi ve tasarım için önerilerinizi bekliyorum.

ben servo olarak panasonic ve motion controller olarak trio kullanmayı düşünüyorum.sizce hassas bi şey yapmak için ne malzemeler gerekir.
 
ne kadarlık bir bütçen var bilmiyorum ama ben üç eksenli motion control uygulamasını simotion kontrolör ve servoları sürmek içinde sinamics S120 kullandım. Trio yu pek bilimiyorum açıkçası ama simotion u tavsiye ederim. Benim kullandığım bütün ürünler Siemens'indi. tabi işin mali kısmını sen bilirsin..
 
Panasonic'in 400W'lik Minas A4 serisi AC servo motor ve sürücüsünü, Scara robot yapımında kullanmıştık, çok iyi sonuç verdi. Motion kontroller olarak PC kullandık.

Benzer birşey yapacaksanız yardımcı olmaya çalışırım.
 
simotion fazla gelir ama sinamics s120 ile 3 eksenin kontrolünü yapabilirsin sanırım. sanırım piyasadaki sürücülerin işlem hızları arasında pek bir fark yok ancak servo motor kontrolü hakkında hassasiyeti arttırmak için neler yapman gerektiği hakkında pek fikrin yoksa sinamicsi düşünebilirsin epey gelişmiş tek yapman gereken parametre ayarından ibaret gibi birşey.
 
arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler.
ben daha önceden sinamics s120 kullandım ve memnun kaldığımı söyleyebilirim.
panasonic hiç kullanmadım ,piyasada duyduğum kadarıyla siemens fiyat bakımın dan pek tutulmuyomuş onun yerine panosonic falan daha çok kullanılıyomuş.trio ise omrona falan servo sürücüleri yapıyo ve motion perfect diye bi program kullanıyo,basic ile kolayca programlanabiliyo.bir sürü servo ile habarleşip kontrolünü gerçekleştire bilyo. simotion kontroler e bilmiyorum hiç kullanmadım. ancak bir kaç uygulamada gördüm genelde hız gerektiren makinalarda kullanılmıştı.
 
simotion ile ilgili bilgisi olan olursa sevinirim.
ben motorların senkron ve hasas bir biçimdehareket etmelerini istiyorum ona göre en uygununu seçmek istiyorum.
sew servo driver ile ilgilide bişeyler araştıracam bakalım nasılmış.
 
Sew bu tip bir iş için uygun görünmüyor. Esnek işlerde senkron çalıştırmada sorun yaşarsın muhtemelen.
 
Yamaha Kartezyen robotlar işini kolaylaştıracağını düşünüyorum.Servo motor lineer eksen sürücü motion kontrol ekipmanlarından seni kurtaracak....Maliyet,hız,performans,hassasiyet gibi özelliklerden tercih edebileceğinizi düşünüyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst