karlanma sorunu var!!

Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
59
Puanları
1
Yaş
39
herkese merhaba

soğuk hava deposunun iç inite devamlı karlanıyo.Rezistanlı defrost uyguluyorum 2 saate 20dk olarak.rezistanslar sağlam sistem r404 ile çalışıyor,expansiyon valften başlayarak soğutucunun yarısı buz kütlesine dönüyor.orfisi bir numara büyük takarsam acaba sorun çözülür mü?
yada neler yapabilirim? yardımlarınızı bekliyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kaarlanma sebepleri sayısı cok.
sistemle ilgili daha fazla bilgi vermelisin
 
gaz basınçları normal mi?
Bir de iç ünite fanı devrinde çalışıyor mu?
önce bunları kontrol etmek lazım
 
Merhaba.

Karlanmanın diğer arkadaşların söylediği gibi bir çok sebebi olabilir. En önemliside şunu bilmek KARLANMA NEDİR VE NEDEN YAPAR!!! Hepimizin bildiği gibi soğuk ünitenin bulunduğu ortam kendi derecesinden sıcak olmasından dolayı kanal ve spirel yüzeylerine sıcak havanın yapışmasıyla meydana gelir. En basit nedenler göz önünde bulundurulmalı. Kullanılan soğutma sistemi depo hacmine uygunmu? uygun ise Fanların çevirdiğ metreküp ne kadar? eğerki soğutma sistemi yeterli fakat fanların kapasitesi kücükse ozaman karlanmaya bire birdir....!!!! Soğuk hava deposunda istenilen derece nedir ? istenilen derceye ugun panelmi kullanıldı kullanılmadıysa kaçak yüzde yüz olur...... içerisine ne tarz ürün konuyor.. genelde kurulan hava depolarında bu sorun oluyor..... uzun süreli depo kapıları açık tutuluyor..... müşteriden kaynaklııı.... hiç çözemiyorsan dostum çekvalf kullanabilirsin. ekovatın basıncına t koy direk soğutucuya çık bir tane çekvalf ve zaman saati.. kolay gelsin
 
genelde karlanma sebebi dış kapıda hava sızması var sa yapar lakin sistem gazı kaçtıysa veya exp valf memesi tıkalı olduysada yapar birde iç fan devirli dönüyormu bunun tespit edilmesi gerekir.
 
1.ekspeyşın valf iğnesi tıkalıdır.
2.kondenser soğutması yetersizdir.
3.drayer(süzgeç) özeliğini kaybetmiş olabilir.
 
kolay gelsin bizim fabrika dondurucu -18 c ye çalışıor ve artı ya çalışan soğutmalarımızda fvar bunlarda genel olarak kondens fanlar soğutma yapmıyorsa ekpeşinlerin doğru gaz dağılımını yapmıyorsa sıcak gazın soğuyamıyorsa bunlar bir sebebtir bu dediklerime bak ben sana soğutma konusunda her türlü yardımcı olurum şuanda syine elektrik ve soğutmadan sorumluyum fabrikada soğutmayla ilgili sorunları varsa bana yazbilir
 
ustacım fan devri ile ilgili problem olguğunda evapta komple karlanma olur ekspension valf gazın geçişini kısar,sistemde gaz eksildiğinde veya ekpension valfde kısmen tıkanma olduğunda evap basıncı düşük olacağından gazın kaynama sıcaklığı aşırı soğuk olur ve fan hareketi yüzeydeki soğukluğu evaptan alamadığı için kısmı karlama oluşur,yarım buz oluşumu meydana gelir,umarım yardımcı olabilmişimdir. kolaygelsin :)
 
valfi ve orfisi değiştirdim arkadaşlar, şimdilik bir problem gözükmüyor.herkese teşekkür ederim fikirleriniz için
 
selonoid valf arızalanmış veya içine pislik gelmiş olabilir sürekli soğutma yapmasına sebp olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst