Kariyerde yükselmek beraberinde ne getirir (ne götürür) ?

Torque

Üye
Katılım
13 Mar 2008
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Tekirdağ
Merhaba arkadaşlar,

Sizce iş yaşamında yükselmek daha çok imkan neticesinde daha rahat ve faydalı çalışmayı mı yoksa daha çok sorumluluk ile daha yoğun çalışmayı mı beraberinde getirir?
 
sayın Torque benden daha tecrübeli abilerimde mutlaka cvp yazacaktır ama bende bildiğim kadar birşeyler yazmak istedim.
ben kariyer hayatına önem veririm ve neredeyse tüm zamnımı kariyer hayatıma ayırırım.
öncelikle seninde dediğin gibi kariyer hatını geliştirmek mevkini yükseltmek çeşitli sorumlulukları da beraberinde getirir bunun yanı sırada geniş imkanlara sahip eder ve rahat maddi sorunların olmadığı bir hayat bağış eder.
ben bir gün bir şaiirin okuduğu bir şiirden çok etkilenmiştim şiir den tek aklımda kalan kelime şu oldu nasıl yaşarsan yaşa ama büyük yaşa bu kelime beni çok etkilemişti ve bunun etkisiyle bayağı bi atak yaptım ama bu sözünyanlış bi yanını gördüm ilerleyen zamn içinde.
nasıl yaşarsan yaşa ama büyük yaşa diyordu şair ben nasıl yaşarsan yaşa kısmından çok büyük zarar gördüm ama çok şükür erken farkettim bu hatayı şimdi elimden geldiği kadar kariyerime önem veriyorum tabiri caizse köpek gibi çalışyorum ve her geçengün bi önceki günden daha çok çalışmaya çalışıyorum. bunun yanı sıra sorumluluklarımda beraerinde artıyor ama inan hiç etkilemiyor beni
çünkü insan bir şeyi yavaş yavaş sırtlanınca sırtlandığı şeye alışıyor ve o yük çok ta ağır gelmiyor.
para için çalışma ben hiç parayı düşünerek bir iş yapmadım ha bu arda parayı severim hemde çok ama para için çalışmam ben hep bu gün başardığımın daha fazlasını yarın başara bilmek için çalışrım
bu gün 15 saat çalışarak yaptığım işi yarın 10 saate nasıl yaparımda kalan 5 saatede başka bi iş nasıl yaparım diye hareket ederim herzaman bu beni kariyerde başarıya götüren yoldur.
sayın sakıp sabancının gençlere sölediği bi sözle konuyu kapatmak istiyorum;
para için değil başarı için çalışın zira pa başarının hediyesidir.
 
Öncelikle iş yaşamında yükselmene karar verecek kişiler ne istediğide önemli.. Bazıları sorumluluk almanı isterler bazılarıda faydalı işler yapmanı.. Tabi biraz de genel anlamda senin ne istediğin önemlidir. Bence kendini sürekli geliştirmelisin böylece hem kendine hemde çalıştığın yere faydan dokunsun. Sorumluluk aldığında da bu sorumlulukları gereklerini yerine getirebilirisn. Sözümüz meclisten dışarı :) Fakat yükselmek için her yolun mubah olduğunu düşünenleri çok gördüm.. Yalan söylemek, başkasını çekememek, dedikodu, başkalarını kötülemek, arkadaşının yaptığı iyi şeyleri kendine mal etmek.., bir abimiz çok güzel bir hikaye anlattı.. Çok sevmiştim. Bir hoca ünv mezun olurken öğrencilerine anlatmış.. "İş hayatınızda yükseleceksiniz. Bunun için beraber çalıştığınız arkadaşların omuzlarına basmanız gerekecek. O zaman lütfen ayakkabılarınızı çıkarın" demiş.. Bence en çok dikkat edilmesi gereken konu bu. Yükselmeninde bir sonu var.. Çalıştığın yerde şef olmak istersin, şef olanlar müdür olmak ister, müdürler genel müdür,ceo,patron olmak daha zengin patron olmak, bunun sonu yok gibi.. Benim düşüncem kimsenin hakkını ihlal etmeden elinden gelenin en iyisini iyi niyetli olarak yapmak, gerektiğinde çok çalışmak. Şunuda söyleyeyim kimse ölüm döşeğinde keşke daha fazla çalışsaydım diye düşünmez..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst