Kariyer ve yüksek gerilim hatları

Katılım
1 Mar 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
24
Ben erciyes üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği 2.sınıf öğrencisiyim.Elektrik iletim dağıtım şirketlerinde çalışmak istiyorum.Yüksek gerilim projeleri çizmek istiyorum ama ne video olarak ne de kitap olarak bir kaynak bulamadım okulumda elektronik üzerine bir eğitim veriyor bana kaynak önerecek yada yol gösterecek biri çıkar öı diye buraya yazmak istedim.iyi bayramlar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sana önerebileceğim üç adet kaynak kitap var. Aşağıda listeliyorum.

1. Alçak Gerilim Elektrik Şebekesi Proje- Atilla Yunusoğlu
2. 34.5 kV Enerji Nakil Hatları Proje - Atilla Yunusoğlu
3. 154/380 kV İletim Hatları Proje Uygulamaları - Mustafa ARI

Bu iki saygıdeğer emektar mühendislerimizin kitapları elektrik dağıtımı ve iletimi konusunda ihtiyaçlarını karşılayacaktır. 1-36kV Dağıtım ve Trafo Merkezleri içinse TEDAŞ El-Kitabı-5'e göz gezdirebilirsin.

Ben de bu sektörde çalışıyorum. Talep edersen özelden mail adresimi paylaşabilir, sorularına yardımcı olabilirim.

Ayrıca şunu belirteyim, elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerinde genellikle yüksek gerilim ve dağıtım şebekeleri dersleri 3. sınıfta seçmeli olarak veriliyor. Üniversitenle irtibatta olup bilgi edinmeni tavsiye ederim. Fakat yine de kanımca ENH ve EİH konularında elektrik-elektronik mühendisliği bölümü yetersiz kalıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst