Karel MS128 sps 128 güç kaynağı

mobidik64

Üye
Katılım
10 Şub 2012
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
44
iyi günler ustalar karel ms 128 model telefon santralının sps 128 besleme kartı var Şebeke elektriği kesintisinden dolayı ac katı yandı. bende 24 volt akü kısmı girişine pc power supply'den 24 volt alıp bağladım. gayet güzel 5 ay çalıştı ama son günlerde bazı dahili hatlarda ton sesi anlaşılmayacak kadar zırıltı yapmaya başladı 10 saniye zırıltı 2 saniye ton sesi normal şeklinde .

powersuply çıkışı 24,9 güçkaynağındaki kutup başlarından 22,5 ölçüyorum. amperle ilgili bir sıkıntım mı var ?
ac katı kısmında genelde hangi devre elemenları yanmış olabilir.
teşekkürler
 
powersuply çıkışı 24,9 güçkaynağındaki kutup başlarından 22,5 ölçüyorum
Smps adaptör taktınız demek ki, açı bakın sorunlu eleman kendini gösterirse ne ala, bir de adaptör ve kutup
başlarındaki mesafe nedir ki bu kadar gerilim farkınız var?
 
Gevşeklik mi var veya kabloyu değiştirin çok ince kesitliyse kesiti arttırın tabi bu adaptörün arızasından başka sıkıntı görünüyor.
 
hocam bu gün güç kaynağının voltajını kestim sökmek için ve söktüm 2 dış hattımı direk 2 telefona verdim. 1 abonede sıkıntı yok ama 2. abonede o zırıltı yine mevcut .

sorunu buldum ustam gerçekten komik bir durum :) santralcılar santral yanmış dediler...

yalnız ! yaptığım araştırmada santralın bulunduğu odanın 20 metre ilerisinde headent sistemi var 24 kanallı bu sisteme bağlı receiverlardan birisi arıza yapmış yayın yok ama çalışıyor. . parazit buradanmı diye düşündüm receiveri söktüm parazit gitti.. ama ne alaka demekten kendimi alamadım .vakit ayırıp destek olman için teşekkürler kolay gelsin:
 
Sorunu halletmenize sevindim, geçm,ş olsun. Ben hatları değiştirin d,ye önerecektim içerden mi dışardan mı diye biraz netleşirdi ...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst