Karel MS 38 Santral Kurulum Şeması

Katılım
30 Mar 2010
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
41
karel ms 38 santral kurulum seması elin de olan arkadaşlar var ise lütfen paylaşabilirmisiniz teşekkkkr
 
arkadaşlar merhaba,
Karel MS38 santralında, dış hatta çıkış için 9 ve devamında gelen numaraları çevirdiğinze telekomdan "yanlış numara çevirdiniz" uyarısı geliyor. telefonu kaldırıp 9'u çevirip dış hat sinyalini aldığında sonra diğer numaraları çevirdiğinizde bir sorun yok. Ama numarayı direkt çevirdiğinizde (92122020) gibi yanlış mesajı geliyor. Kısaca santrala şöyle bir program girilebilirmi? 9'dan sonra ½ saniye gecikme verebilirmiyiz. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
mrb arkadaslar santral kurulum seması ıle ılgılı notlarınız varsa yardımcı olursanız sevınırım...
 
1 :Kurulum şeması nedir anlamadım santralden kabloları alıp telefona kadar götürüyorsun. Ha bağlantılarını soruyorsan zaten üzerinde yazıyor T yazablar dışhat bağlantıları S yazanlar dahili hat bağlantıları.Yani santrali karşına aldığın zaman en sağdaki 4 giriş (8 Kablo klemensi)harici hatlar Sonraki bağlantılar 8 adet dış hat bağlantısı.


Gelelim diğer arkadaşımıza yanlış numara olayıma.
2: Santralin operatör telefonun dan ani 11 numaradan 80881 tuşlarsan aradığın numaraları santral tuşlar.
 
Karel ms 38 santrallerin kurulm şeması yok ama tarif edebilirim ana kart üzerinde soldan sağa doğru olan klamensler ilk 4 hat olan yani 8 giriş dış hatlar için sonraki 16 giriş te 8 adet dahili için dahili numarlar başta 11 olmak üzere 18 e kadar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
karel santral anakartın altında kablo girişlerinin dibinde küçük stikırlar vardır D1 D2 D3 D4 yazan yerler santralin dış hat girişidir 11 12 13 14.... diye giden numaralar ise santralin dahili girişidir. d1 yazan yere telekomdan gelen hattı bağlayacaksınız. 11 yazan yere de telefon makinesinden gelen çift kabloyu bağladığınızda dahili çevir sesini alırsınız. bunun dışında birde santral programlamalarını yapmanız gerekir. bunun için karel santral servisi ni arayabilirsiniz ücretsiz uzaktan programlama desteği vardır iyi günler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst