Kardemir 'atık gaz'la kendi elektriğini kendisi üretecek.

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Demir-çelik üretirken çıkan gazlardan enerji üretimi planlayan Kardemir'e Türkiye Kalkınma Bankası 41 milyon dolar kredi verdi. Santralın gücü 50 megawatt olacak.


Son dönemde yeniden yapılanma sürecine giren Kardemir, demir- çelik üretimi sonucu doğaya saldığı gazdan elektrik üretmek için harekete geçti. Türkiye Kalkınma Bankası ile Kardemir Demir Çelik arasında dün Ankara Rixos Oteli'nde 41 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalandı. 3 yılı geri ödemesiz toplam 12 yıl vadeli krediyle Kardemir, tesisleri bünyesinde 50 megawattlık (mw) elektrik santrali kuracak. Kardemir, bu tesisle demir-çelik üretimi sonucu oluşan gazları doğaya salmak yerine elektrik enerjisine çevirecek. Böylece şirket, hem çevreyi kirletmeyecek, hem de yıllık 30 milyon dolar ödediği elektriğini kendisi üretmeye başlayacak. Kardemir'in kapatılma tartışmalarından bu noktalara geldiğini anlatan Genel Müdür Fazıl Demirel, "50 mw'lık elektrik santralini kurarak hem gazların doğayı kirletmesini engelleyeceğiz hem de yüksek enerji maliyetlerinden tasarruf edeceğiz" dedi.


30 MİLYON $ TASARRUF

Projenin 2 yılda hayata geçeceğini anlatan Demirel, "Bu hem çevre hem enerji yatırımı. Elektriğin tamamını kendimiz üretebileceğiz. Hatta bir miktar dışarıya da satabiliriz" dedi. Demirel, enerji yatırımına yıllık 60 milyon dolar civarında bütçe ayırdıklarını, bu yatırımla birlikte 30 milyon dolar tasarruf sağlayacaklarını belirtti.

'2010 YILINDA ENERJİ YATIRIMLARINA 300 MİLYON DOLARLIK KAYNAK AYIRDIK'

Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü Abdullah Çelik, 2010'da enerji yatırımlarına 300 milyon dolarlık kaynak ayırdıklarını söyledi. Bugüne kadar bu enerji yatırımlarını 810 milyon TL kaynak aktardıklarını anlatan Çelik "Bu yılın başından 1.877 milyar lira kredi talebi aldık, bu tutarın 1.156 milyar liralık kısmı enerji yatırımları. Ayrıca uluslararası finans kuruluşlarıyla yeni kaynaklar bulma konusunda görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Alıntıdır
 
şimdiye kadar durdukları kabahat
yıllardır bacalardan cıkan gazı yakarlar gecelerı rahatlıkla görebılırsınız
kok fab sondurmede kullanılan buharıda degerlendıreler bırara
 
adamlar dogalgazla anlasma yapmıslardı iskenderun demircelikte de
ama dünya kadar zehirli gazları var her cıkısa saat isityolar simdi
ugrasıyolar bakalım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst