Karasal yayına elveda.

Ali_Rıza

Katılımcı Üye
Katılım
4 Ara 2009
Mesajlar
1,260
Puanları
58
Yaş
40
Uzunca süredir hazırlıkları süren yeni Radyo Televizyon Üst Kurulu Yasası çalışmaları tamamlanarak RTÜK Kanun tasarısı Başbakanlık web sayfasına eklenmiş. İlgilenenler tasarı metnine buradan ulaşabilir.
Tasarı mevcut haliyle yasalaşırsa sayısal karasal yayıncılığa geçiş tarihiyle ile ilgili belirsizlikler ortadan kalkmış olacak. Tasarının Geçici 4. maddesinin 2. fıkrası şöyle:
Bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde Üst Kurulca karasal yayın lisanslarının verilmesi amacıyla sayısal televizyon multipleks kapasitesi sıralama ihalesi yapılır. Sıralama ihalesinde karasal sayısal televizyon multipleks kapasitesi tahsisine hak kazanan kuruluşlardan bir bölümüne, ihaledeki sıraları ve analog kanal kapasitesi dikkate alınarak en fazla üç yıl süreyle sayısal yayının yanı sıra analog televizyon yayını yapmalarına da imkân tanınır. Tahsisi müteakip en geç üç yıllık süre sonunda analog karasal televizyon yayınları ülke genelinde tümüyle sonlandırılır ve analog karasal televizyon yayınları durdurulur.

Buradan anlaşıldığına göre tasarı yasalaştıktan sonra 1 yıl içerisinde ihale yapılacak. İhale sonucu yapılacak tahsislerden itibaren en geç 3 yıl içerisinde analog televizyon yayıncılığı ülkemizde kalmayacak. Tasarının 2010 içerisinde yasalaşacağını varsayarsak, 2011 yılı içerisinde lisanslar verilecek 2014 yılında ise İngilizce'deki ifadesiyle analog switch-off, yani analog yayınların sonlandırılması gerçekleştirilecek.

(alıntıdır)
 
Çanakkale'nin bir ilçesindeyim ve bu civarda zaten antenle yayın almak deveye hendek atlatmaktan zordu. Her evde neredeyse en az 1 çanak mevcut. Aslında şu maç ihalesini alsaydı telekom iptv konusunda neler yapabilirdi diye merak ediyorum.
 
sayısal karasal yayıncılığa geçince çatılardaki çanak antenler iptalmi olacak?
 
IP tv internet üzerinden yayın alan cihazdır.Çanak antenle bir alakası yoktur.Ayrıca yayını kaydedebilir ve isterseniz internete girebilirsiniz.Bir çok seçeneklidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst