Kapastif yazan hidrofor sayacı

reaktif değer sabit aktif tüketim ayda 2-3 kv ilerliyor.kapastif ayda 20 kvar ilerliyor
şönt reaktörü hidrofor motorlarının bağlı olduğu panonun girişindeki tmş nin çıkışından enerji alıp enerjiyi önce kontaktöre kontaktörün çıkışındanda reaktöremi bağlayacağım.kontaktör kaç amper olacak reaktörün gücü ne olmalıdır
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sayacın 8.8.0 değerini 24 saatlik alın ve 24 e
bölün ve sayaç çarpanı ile çarpın.Reaktör de-
ğeriniz budur.Reaktörü,bir kontaktör ile dev-
reye alın,termal kontağı kontaktör devresine
seri bağlayın.
 
merhaba arkadaşlar.sayacın üzerinden fazların yerlerini değiştirdim ama sayaç kapastif yazmaya devam ediyor.tesiste iki adet 37 kvlık pompa bir adette küçük bir jokey pompası var dediğim gibi herhangi bir kompanzasyon tesisi yapmamış mütehait

Resmi sayaçlarda sayaç uçlarına müdahale etmek biraz sıkıntı yaratabilir. Bunu biz duymamış olalım. Elektriği satın aldığınız kurumun durumu anlamamasını umalım.

Sistem yangınla ilgili olduğuna göre büyük ihtimalle devreye otomatik girecek şekilde tasarlanmıştır. Bunun içinde motorlar çalışmasa bile sürekli çalışan bazı elektronik cihazlar mutlaka vardır. Bu tip cihazlar genelde sistemi kapasitif yükler. Fatura az olduğundan durumu görmezden gelebilirsiniz. İlle durumu düzelteceğim diyorsanız devreye kullanmadığınız üç adet bobinli cihaz bağlayabilirsiniz (mekanik balast , kontaktör, küçük güçlü trafo ) gibi.

Kolay gelsin...
 
18 watt floresant lamba balansını sayacın çıkış fazlarına ayrı ayrı bağlasam balansların boşta kalan uçlarını kısadevre edip nötr versem olurmu
 
merhaba arkadaşlar.sayacın üzerinden fazların yerlerini değiştirdim ama sayaç kapastif yazmaya devam ediyor.tesiste iki adet 37 kvlık pompa bir adette küçük bir jokey pompası var dediğim gibi herhangi bir kompanzasyon tesisi yapmamış mütehait

Bencede arkadaslarin soyledigi gibi kapasitifin nedeni pompa uzerindeki besleme devreleri smps guc kaynaklari gibi parcalar buna neden oluyor olabilir.

Birde şu uyarida bulunmak istiyorum. Yangın sistemi onemli bir noktadır. Siz yukaridaki mesajinizda giris faz sirasini degistirdiginizi belirttiniz. Bu durum hem sorununuzu çözmeyecek hemde yangin pompalarinizin ters donerek acil durumda yangin sisteminin calismamasina pompa motorlarinin ters donmesi suyu basamamaniza neden olacaktir.

Bu durumu duzeltmek icin faz siranizi duzeltip sistemi teste aliniz. Pompalariniz duzgun donuyor ise faz sirasini bir daha degistirmeyiniz. Size bunu kim onerdiyse bu islerden malesef anlamadigi belli. Bu durumun ciddi maddi ve manevi sorumluluklari vardir.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst