Kapastif Sorunu

CreSpo

Üye
Katılım
20 Haz 2008
Mesajlar
47
Puanları
1
Selam arkadaşlar.
İş yerimde yeni Reaktif güç rölesi değiştirdik entes markalı 6 kademe çalışıyor. Röle tek fazlı bunu ilk taktık normal ayarları tamam idi fabrika full olarak çalıştığında eksik kompanzasyon diyor. Ama ufak işler yaparkan bir kaç motor çalışıyor bu kezde kapastife giriyoz. Yani sayaçdaki ok işareti aşağıya doğru dönüyor full çalıştırıyoz eksik kompazasyon diyor. İki üç makina çalıştığı zamanda kapastife giriyor ne yapmam lazım sizce. İlk kademe 10 dan başlıyor en son 6. kademe 4 adet 25lik kondansatör var onu daha fazlamı yapmam lazım. Yardımcı olurmusunuz. Sıralama hatasımı var yoksa Rölenin ayarınımı yapamadım. Kolay gelsib herkese.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bence 12 kademeli 3 fazlı bir röle kullan senin rölen küçük akımlarda kondansatör devreye aldığı için kapasitifden cezaya giriyosun.
 
Eski röle var iken bir sıkıntım yok idi yükleri aynı idi röle değişti sorunlar başladı.
 
bence C/k ayarında sorun var yükü devreden çıkar kompanzasyonda enerji olsun yukarı aşağı tuşlarına aynı anda bas otomatik değeri al yükü aç düzelecektir ayrıca akım trafosu oranını cihaza doğru yazdığından emin olmalısın tam yükte iken pens ampermetre ile kondansatörlerin devreye giripi girmediğini kontrol etmelisin​
[FONT=Gen_HelveticaTur][FONT=Gen_HelveticaTur][FONT=Gen_HelveticaTur]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kondansatörler de sıkıntı yok otomatik röle alıyor. Eski röleyi cıkartıp bunu takınca sayaçda "ok" işareti hep aşağıda duruyordu. Ben kondansatörlereden önceki bazı sigortaları iptal ettim ozaman düzeliyor. Bu kezde tam çalıştığı zaman eksik kompanzasyon diyor. Röledeki değer 30'a kadar düşüyor.
 
dostum öncelikle c/k ayarını arkadaşımızın dediği gibi tekrar gözden geçir ve otomatik olarak tekrardan ayarla.Onun dışında sistemine uygun kondansatör diziliin 5-10-20-40-40-40 olursa senin için ideal olacaktır.en düşük 10 diyorsun demekki 10 kvar altında ihtiyacın oluyor bu yüzxden ilk kademede 5 lik kondansatör kullanmalısın ayrıca rölenin kademe ayarlarınıda gözden geçirmen gerekebilir.bu kondansatörlerde yetersiz gelirse 12 kademeli 3 faz entes marka röle kullanmanı tavsiye ederim
 
Bugün yeniden diziliş yaptım. 2.5-5-10-25-100-100 şeklinde sizce bu doğrumu. Ayrıca Rölede Eksik kompanzasyon diyor elektrik sayaçında işaret aşağı durumda. Fazla kondansatör anlamına geliyor sanırım. İş yerinde 6 kademe var şaşırdım kaldı. 30beygir gücünde bir arpa kırma makinası var bugün calıştırdım denemek için makina boşda çalışırken sıkıntı yok ama güce girince 5 kademediki 100lük kondansatörü alıyor. Diğerlerinide sıra ile deniyor ama en son onda kalıyor. Şaşırdım bu işe
 
Kondansatör dizilişinde bir grup kendinden önceki grupla minimum aynı güçte maksimum iki katı güçte olamlıdır.
Siz 25 kvar arkasına 100 kvar takmışsınız en fazla 50 kvar olmalı idi.
1. grupla 6.grup arasında 40 kat fark var.
Siz reaktifgüçkontrol rölenizi 12 kadema yapmanızda fayda var.
 
Diyorsunuzki 2.5-5-10-25-50-100 şeklinde olsa düzelme olurmu. Kademeleri hepsini alınca eksik kompanzasyon diyor ama sayaçdaki işaret aşağı yönde oluyor. Birde 6 kademe şuan 8 yapabilirmiyim. Nasıl kademe ekleyebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleme:
Önceki kompanzasyon rölesi ile yeni röle arasında kondansatör kapasitelerinde bir değişiklik mi oldu?
Yada işletmenin gücündemi bi değişiklik oldu?
Bu iki soruya cevap hayır ise ya kondansatörler devreye girmiyor olabilir. Kondansatörlerden geçen akımları kontrol ediniz.
Yada rölenin ayarlarında sorun olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst