Kapastİf sensÖrler hakkinda bİlgİ

Katılım
1 Eki 2006
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
39
ArkadaŞalar endÜktİf sesÖrler hakkinda bİlgİ İstİyorumyardimci olursaniz sevİnİrİm bİz dekİlerde 2 uÇ var kahve mavİ nasil kontrol etmelİyİn 24 v verdİm olmadi kahveye +24v mavİyİde yÜke baĞladiĞimda sİnyal iŞiĞi yaniyor. ama hİÇ algilama yok. lÜtfen yardimci olun.
 
Bağladığın sensörün çıkış akımı düşük olabilir.Yük dediğin bir plc mi yoksa röle mi bağladın.
 
sayın atakanbayri;
sensörün 24 voltluk olduğuna emin misiniz?
 
m-usta-fa arkadaşa katılıyorum bencede 24 voltluk sensör değil 2 telli sensörler genelde 220 vac dir sensör etiketine iyi bak hem algılama derken cisme yaklaştırdığınızda ledin sönmesi lazım
 
Sn.atakanbayri
bu sensör (2 telli) kumanda edeceği röle,..vb seri bağlanır. Fakat kumanda edilen sistemin akımı düşük ve de sensörün ihtiyaç duyduğu akımdan düşük ise (özellikle PLC girişleri 5-10ma sağlayabilirler ve bu sensör ile uygulamada sorun yaşayabilirsiniz, tespitide zor olabilir) sensörünüz çalışmaya bilir. ayrıca üzerinde bulunan led, sensörünüz NO tipinde ise metali görünce yanacak (çıkış verecek), NC tipinde ise metali görünce sönecek ve çıkışını kesecektir.

Ayrıca herşeyden önce çalışma gerilimi ve akımını gözden geçirmeniz iyi olur.

İyi günler
 
Arkadaşlar yorumlarınız için Teşekkürler. Sensör dediğiniz gibi 220v Ve No kontak 20mA Ben basit bi uygulama denedim Öğrenmek istediğimde Kapastif sensörler nasıl çalışıo bildiğim kadarıyla herşeyi algıyorlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst