kapasitiften cezaya giriyor!!

power@

Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
47
Puanları
1
Yaş
38
okulda hiç bir şey çalışmadan sistem kapasitiften cazaya giriyor bunu nasıl önleyebiliriz röleden okunan değerler gece modunda 1.00 _.785 _.985 entes marka röle
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
rölenin parametrelerinde hata var sanırım.endüktif güç görmeden kondansatör bloklarını devreye alıyor.rölenin bakıma alınmasında yarar var diye düşünüyorum .kontaktörlerde sorun olabilir.yada girilen c/k oranı ,delay ve sequence parametrelerini kontrol etmelisiniz.
 
okulda hiç bir şey çalışmadan sistem kapasitiften cazaya giriyor bunu nasıl önleyebiliriz röleden okunan değerler gece modunda 1.00 _.785 _.985 entes marka röle
2. fazda okulun ups i bağlı olabilir. Bazı ups ler kapasitif yazdırabiliyorlar.
 
Sabit kondansatörde işletme kapalı olduğunda devredeyse buda cezaya girmenize sebep olabilir.Bence işletme kapalı olduğunda sabiti devreden çıkarıp birde öyle değerlere bakın.
 
Gece modunda derken; Okulda ne gibi cihazlar çalışıyor....? Işıklar varsa ne tür ampülleri var..?
Yazdığınız değerler varken fazlardan geçen akımlar kaçtır...?
UPS varsa Monofazemi.? Trifazemi...?
 
Eğer sistem çok uzun bir kablo ile bağlanmış ise kablonun kapasitesi yüzünden bu sorunu yaşayabilirsiniz. Özellikle geceleri. çünkü hiç yük yokken bile kablonun kapasitif akım sistemden çekilmektedir. Gündüzleri bu sorun görünmeyebilir. sistemde çalışan yükler kablo kapasitesini kompanze edebilirler. Bunuda bir kontrol edebilirsiniz.
 
utku arkdasımızın dediklerine ek olarak genel kontrolleri yaptınızmı yapışık kontaktörleriniz olabilir sürekli çelikili kalir kapasitiften cezaya girmenize sebebiyet verebilir
 
Röle ayarı,kontaktörlerin durumu gibi kontroleri yaptıktan sonra anormal bir durum yok ise kapasitif yazmasının en önemli nedenlerinden biri okulda online çalışan bir ups in varlığı kuvetli bir ihtimaldir.Şu anda takibini yaptığımız okulda başımıza geldi ve ups kapatılmadığı zaman kapasitif alıp başını gidiyor.Uzun besleme kablolarıda buna neden olabilir böyle bir tecrübemizde oldu.
 
sorun gece devrede olan pc nin usp sindenmiş hepinize çok teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,479
Kullanıcılar
449,893
Son üye
bozwolf

Yeni konular

Geri
Üst