Kapasitiften Cezaya Giren Bir İşletmeye Gidiyoruz İlk Yapacağımız Ne Olmalıdır?

tek fazlı bir sistemse reaktif rölen yüysek güçteki kondanstmrlerin akım trafosuna bağlı olan uclarında kopup boşalma okontaktörlerden o faza ait kontaın arızalanması( geçirmemesi) makinalar üzerinde sabit ve o makınaya yüksek gelebilecek kondansatör özel trofo ise primerden ölçüm yapan sabit kondansatörün yüksek güçte olması sistemdeki yükün önemli bir kısmının sürücüyle yol alması devam edelim mi ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar bu konu altına kapasitiften cezaya giren bir işletmeye gidiyoruz ilk yapacağımız ne olmalıdır bu konu altında bunları yazalım İlk madde benden tek isteğim her kez 1 madde yazsın...
1- Yapışmış kontaktör varmı diye bakarım
ÖnceLikle konu için teşekkür ederim kendi adıma Kapasitif için en büyük nedeni zaten kendin vermişsin :) aydınlatma ile ilgili bir çalışmanın olup olmadığını sorarım çünki Elektronik Balastlar genelde bu tip nedenlere etken oluyor.
 
1-kontaktörlerin kapık kalmıştır.2-role ayarlarınızı kontrol edin.
 
1.Yapışık kontakör var kontol
2.Yüklerin durumu yükler kapasitif yüklermi
3.Sayaçtaki Faz sırası dorumu
 
arkadaşlar bendende önemli bir bilgi kapasitif cezaya giren trafolarda gözden kaçan bir kusurda olabiliyor aşırı endüktiflik kapasitife dönüşebilir ...Böylece kapasitif aşırı derecede fazla yazar ...
 
...
aşırı endüktiflik kapasitife dönüşebilir ...Böylece kapasitif aşırı derecede fazla yazar ...

Nasıl olabilir bu şekilde bir olay sn. medusa_izmir ? Tam olarak anlayamadım. Bir işletmede aşırı derecede indüktif yük olması durumunda sayaç kapasitif mi yazar?
İzah edebilirmisiniz biraz.
 
reaktif güç konrol rölesi bozulmuş olabilir.röle kontak uçları kısa devre edebilir,buda kondansatörleri devamlı devrede tutar cezaya girersin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst