kapasitifden ceza geliyor

murat_4589

Üye
Katılım
3 Şub 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
35
mrb arkadaşlar bir işletmenin kompanzasyon panosunda kapasitifden ceza geliyor buna nasıl bir önlem alabiliriz birde kontaktörlerin kontakları yapışıyor neden kaynaklanabilir lütfen bu konu hakkında sizlerden yardım bekliyorum çok acil...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kapasitif / aktif
endüktif / aktif % oranları nedir şu an...

kondansatörlerinizin sağlam mı değilmi ölçtünüz mü?
 
Kondansatörlerinizin gücü üzerinden akım hesabınızı yapın ve kontaktörleriniz kapasitesi bu akımı karşılıyormu bir bakın bakalım ; ayrıca kompanzasyon kontaktörleri normal kontaktöre benzemez .Kondansatörlerin anahtarlanması çok yüksek anahtarlama akımlarının oluşmasına yol açabilir. Kompanzasyon kontaktörleri üzerinde bulunan sönümleme dirençleri yardımcı kontakları vasıtası ile devreye girer. Kondansatörlerin devreye alınması esnasında oluşacak tepe akımlarını önlemek için yardımcı kontaklar ana kontaklardan önce kapanır. Bu şekilde her devreye giriş esnasında kondansatör üzerinde oluşan anahtarlama akımları sönümlenmiş ve kondansatörlerin ömürleri uzatılmış olur . Sizin kontaktörleriniz nomal kontaktörse kontaklarının yapışıp kalması da harap olması da normal.Kontaktörlerin yapışık kalıyorsa kapasitifden cezaya girmende gayet normal ; aşırı kompanzasyon yapıyorsun elinde olmadan.
 
kontaktor eski tip tır yeni kondansatör kontaktörü takmalısın bide değerlere bak yaz ozaman kesin çözüm bulalım
 
Merhaba,

Kapasitif ceza durumuna düşmemek için şönt reaktör kullanmanız gerekiyor. Bizimle temasa geçip teknik verileri sizden alabilirsek konu hakkında size uygun çözüm üretebiliriz.

iyi çalışmalar dileriz
 
Kontaktör kontakları yapışmışsa bu yüzden kapasitif cezaya girme olasılığı yüksek şönt reaktör kullanın demek ezbere bir laf olur.
sistemi tamamen incelemeniz gerekir. kontaktör ve kondansatörler kontrol edilmeli röle ayarları kontrol edilmeli, sistem düzgün tasarlanmışmı kontrol edilmeli.
 
Ayrıca sık değişen yükleriniz var ise sık yapışır kontaktörleriniz. Ne tür yükleriniz var?
 
Öncelikle sistem ile ilgili biraz daha detaylı bilgi verebilirseniz sanırım daha çok yardımcı olunabilinir.

Kapasitiften cezaya girmenize neden olabilecek yüzlerce sebep sayılabilir.Bence ilk olarak yük analizinizi yapmanız/yaptırmanız daha uygun olacaktır.Ona göre gerekebilecek kondansatör miktarı(veya şart ise şönt reaktör) ve sıralamasını çıkarabilirsiniz.Ayrıca kompanzasyon panonuzun özellikle toz/nem vb. dış ortamdan gelebilecek negatif etkenlere karşı korunumu sağlamanız sisteminizin sağlıklı çalışabilmesi açısından önemlidir.

İyi günler,
 
Bütün nedenleri yazardım da şimdi buraya adam soruyu sorup kaçmış ilgilenecek biri olsa yazılanlara cevap verirdi
 
Önerılere ek olarak, kontaktörlerın devreye girip çıkma zamanları çok kısa ise, kondansötör üzerınde enerji boşalmamışken kısa zamanda tekrar devreye alınıyorsa, kontaktörler arızalaır veya yapışabilir. Grup duzenlemelerınız uygun güçlerde değilse ve/veya işletmenız vinç, betonıyer gibi çok kısa süre devrede kalan yuklerle donatılmıssa, bence zaman ayarlarını az uzatın ve yüklere, yük durumuna göre ayrıca kokal kompanzasyon yapınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst