kapasitif yaktı beni

alidoganay

Üye
Katılım
28 Mar 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
arkadaşlar dün felaket ceza yedim şimdi patrondan kacıyorum gece kapasitif cok yükseliyor iki sabit grup sürekli devrede bundan olurmu ne yapabilirim gece fb calışmıyor kayseriden selam
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sabit gruplarınızın çok büyük konduğu anlaşılıyor.Yük olmadığı saatler için,trafo gücünüzün
7,5 / 1000 aranında sabit kondansatör olacak şekilde,deneyerek,bir rakam bulabilirsiniz.
1000 kva ' lık trafomuzda,deneyerek,böyle bir rakam bulduk.Trafonuz yoksa,sabitleri düşü-
rerek deneme / yanılma ile bir değer bulursunuz.En doğrusu,devreye bir analizör bağlaya-
rak,gece yapılacak ölçüme göre seçim yapmaktır.
 
Sn Fahri yetiş abimin açıklamalarına aynen katılıyorum.
İki sabit grup sürekli devrede derken otomatik kompanzasyon sisteminizde sabit grup mu var ! otomatik kompanzasyon sistemine kesinlikle sabit grup bağlanmaz bağlanmamalıdır tamamen yanlış bir uygulamadır.Böyle bir durum varsa acilen iptal ediniz. Eğer ölçü grubunuz O.G'den ise fahri bey'in dediği gibi trafonun yüklenme oranı azaldıkça sabit grup gücünün de düşmesi gerekir.Bu olumsuz durum için en mantıklı çözüm sabiti 2 hatta 3 grup yapıp pako şalterlerle yük durumuna göre ayarlayabilirsiniz.
 
Geceleri sabit gurubunuz devrede ve yük düştüğü için kapasitif yazdırıyordur.bunun iki yolu var

1- sabit gurubu değiştirmezsiniz devreye reaktör alırsınız tabii( reaktif güç roleniz izin veriyorsa )
2-sabit grubu kvar bazında düşürürsünüz denemek ama yanılmamak lazım .

yalnız trafonuzun gücü nedir yazarsanız daha kesin ve rakam sal bilgi verebilirim .

ha bu arada nevşehirden selamlar sana kardeşim
 
Arkadaşlar haklılar , işletmenizde Dijital sayaçlar kullanılmaya başladığından itibaren "sabit grup "diye bişey tarihe karışmış olmalıydı...
 
Ölçümün,OG den yapıldığı tesislerde,trafo endüktifini karşılamak üzere,sabit kondansatör
kullanmak zorunluluğu vardır.
 
sanin bu sabit dediğin kondansatürler kaç kvar ondandır birde kademelere küçük kondansatür grupları ekle çünkü gece enerji tüketimi az olduğu için devreye alınan kondansatürler kapasitif yapar bir de bu olay ne zaman oldu birde kontaktöre bak kontakları takılı kalmış olabilir senden başka yetkili kimse varmı gerewkli ayarlarıyla oynamış olabilir bunlara bak sorun devam ederse biz burdan yardımcı olmaya çalışacağız
 
kapasitif den dolayı ceza ödüyorsanız. Dinamik kompanzasyonu düşünmenizi teklif ederim.
Bunun içinKOM ENERJİ firması ile temasa geçebilirsin. benimde böyle bir sorunum vardı bu cihaz ile çözdüler. Harika bir şey diyebilirim.
 
fahri bey sorunun cevabını vermiştir.

Gerçekten şu anda reaktif oranlar ekonomik krizin etkisiyle bir çok işletmenin problemi olmaya başladı ve devam etmektedir. Çözüm bulmak için sistemin çok iyi analiz edilmesi gerekiyor. Çoğu tesislerde reaktif röle görevini başarıyla yapmaktadır. Ancak OG'den ölçüm alan tesislerde trafonun yüklenme ve kendi sargılarından dolayı oluşan endüktif gücü karşılamak için konulması gereken kondansatör büyüklüğünün değişiyor olması problem oluşturmaktadır.

En doğru çalışma şu şekilde yapılmalıdır. Trafonun marka ve modeline göre ilgili trafo imalatçısı firma ile irtibata geçerek trafonun boşta, yarı ve tam yük için ihtiyaç duyduğu kondansatör miktarını öğrenmektir. Trafonun yüklenme durumuna göre sabit kondansatör ihtiyacı tespit edildiktan sonra AG tarafındaki kompanzasyonun güç analizi yapılarak yapılandırılması çok kolay olacaktır.
 
ali doğanay kardeşim og den yapılan kompanzasyonu tam tutturamazsın çünkü trafonun primer tarafı daha az akım çeker bunun için çok iyi analiz etmen lazım ustaların dediği gibi analizör vasıtasıyla yük durumunun istatiğini çıkarırsan og den sabit kompanze yapabilrsin .eğer ag den yapmış olsaydın kullanacağın üç faz röle ile daha randımanlı bir kompanzasyon yapabilirdin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,544
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst