Kapasitif Kompanzasyon Videosu (UPS) ve Çeşitli Komp. Videoları

gunerdr

Antcom Temsilcisi
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
364
Puanları
6
Konum
Eyüp
asansörler boşta iken kapasitif yük var bunu engellemek için kademelerin iki tanesine 0,5 kvar gücünde reaktör bağlandı

sistemi analiz edip sisteme gereken END güç yani eksi güçler belirleniyor, kademelere bu güçler bağlanıp sistemin ihtiyacı durumunda devreye alınıyor. ister bir faz ister iki faz ister üç faz

Okul kompanzasyonu gruparge smart svc


Beykoz bim market kompanzasyonu


Kapasitif yük ölçümü lazer kesim atolyesi ölçümü


Kaynak Atolyesi 2 fazlı gaz altı kaynaklar kompanzasyonu


Jant fabrikası kompanzasyonu


umarım yararlı bir paylaşım olmuştur
Saygılar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Aynı tip rölenin üç farklı çalışma şartlarındaki işlevlerini görebiliyoruz videolardan.

İşletmede kapasitif güç varsa röle kademesine balast bağlamanın çözüm olabildiğini görüyoruz (Kullanışlı ve pratik bir yöntem)

Hızlı yük değişimlerinde kademenin devreye hızlı girmesinin avantajını görüyoruz (Kondansatör-kontaktör ömrünü azaltıcı etkileri tartışılır).
İşletmede hızlı müdahale gerektiren durumlarda ideal olabilir. Gerekli tertibatlar alındığında da kullanılabilir hızlı müdahale. Tense rölede aynı güçteki kademeler sırayla devreye alındığı için (devreye alınan kademeler de sayıldığı için) çok kullanılan kademelerden birer fazla konularak sistemin ömrü artırılabilir (İstenirse, aynı rölenin kademe sayısı da 7'şe 7'şer artırılabiliyordu yanılmıyorsam).

Güzel bir paylaşım olmuş sn. gunerdr. Emeğinize sağlık (+pop)
 
Tenseyi kullanıyorum tek kelimeyle mükemmel bir role burdaki tüm kompanzasyoncu arkadaşlara tavsiye ederim .TENSE Yİ TAKIN PANOYA ARKANIZA BİLE BAKMAYIN ...... 8)
 
çok güzel videolar teşekkürler, hızlı mudahale ve kapasitif kompanzasyon çok hoş
++ Popularite
 
Sayın gunerdr,öncelik ile bayramınızı kutlarım.Kapasitif kompanzasyon ilk ve tek olarak sizin ürettiğiniz röle ile mümkün oldu.Firavun olmanızı istemem ama her türlü övgüyü hak ediyorsunuz.Helal olsun size.naçizane eleştirilerim de olacak.Videolardan maksat tam olarak hasıl olmuyor.Forumdan bildiğim kadarı ile Tense Kompanzasyon rölesi hem endüktif,hem kapasitif kompanzasyonu yapabiliyor.7 şerli modüller ile istediğiniz kademe sayısına ulaşabiliyorsunuz.Yanında verilen özel akım trafoları ile olağan üstü montaj kolaylığı sağlayabiliyor.Tamamda sayın hocam web sitenizden bunları teyit edemiyorum.Bu özellikleri gerektiği gibi ön plana çıkaramıyorsunuz.Birde cihaz ön yüzü bütün LCD olsa çok güzel olur.
Sayın katılımcılar,benim yıllardır hayalini kurduğum kapasitif kompanzasyon ,yani gerektiğinde endüktif kademe devreye alınması fikrimi sağolsun günerdr hocamız ciddiye alarak AR-GE çalışmalarından sonra hayata geçirdi.Bu özellik başka hiç bir rölede olmayan bir özelliktir.Bir de forumumuzda Tense rölenin yanında verilen özel ortası delik akım trafolarını kullanarak bir fazlı eski sistemleri 3 akım trafoluya çevirirken yaşadığımız akım trafosu montajı sıkıntısını ortadan kaldırabileceğimizi okumuştum.Sn.gunerdr,ilave modül nasıl bir şey?Akım tr nasıl görüntüsü ne?bunları merak edyorum.+pop
 
Son düzenleme:
arkadaslar orta gerılım kondansıtor mesela 100kvar nekadar ek yuk getırır fıyat olarak.yanı sebekeye baglı olsa 30kv ta faturaya yansıması ne olur
 
bu videoları seyrettim yalnız aklımda bir soru oluştu balast bu sisteme nasıl bağlanır ?
 
şebekeye paralel bağlanır
eğer özel şönt reaktörü yapmayıp end. gücü balanst gücü ile elde etmek isterseniz 2 adet seri balanst bağlamanız gerekli balanstlar 220V olduğu için ısınma olabilir seri bağlandığında problem olmaz. ama 380V balanst bulabilirseniz tek bağlayabilirsiniz END. güç olarak
mevzu sisteme end güç bağlamak eğer çok küçük bir end. güç ise pano soğutma motoru bile bağlayıp end. güç elde edebilirsiniz hem devreye girince panoyu soğutma işini görür :)
 
bize verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.cihazınızı kullandığımızdan beri kompansazyon işi daha kolaylaştı.bana göre entesten daha kullanımı kolay ve anlaşılır bir menüsü var.ayrıcada cekilen videolar aydınlatıcı oldu ayrıca teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst