Kapasitif ceza sorunu

Kapasitif yazan bir sistemde neden OG referanslı yapıp bir sürüde zahmete girdiniz..
Yapmanız gerekenler;
1-Röleyi AG referanslı bağlayınız...
2-Kompanzasyonu (Reaktörler dahil) tamamen devre dışı bırakıp Tam 1 saat arayla endeks alınız. Bu bir saatte tüketilen kapasitif enerjiyi hesaplayınız (çarpanı dikkate alarak).
Bulduğunuz değer Hem Takmanız gereken Reaktör gücü olacak (Tabi bir miktar fazla olmasında fayda bar).. Hemde Rölenin ilgili alanına girmeniz gereken değer olacak..
3-Tespit ettiğiniz reaktör gücünü tek reaktör olarak değil, küçük güçlerde 2 veya 3'e bölerek rölenin reaktör kademelerine ağlayınız.
Trafo yükte iken indüktif tüketim değişeceğinden kademeli olması önemli..
Benim yaptığım benzer uygulamada 1,5 km OG yeraltı kablosu vardı.. Yanlış hatırlamıyorsam 160 kVAR reaktör kullanmıştım..
[/QUO
Tum söylenenelere ek olrak, sabit kondansatörünüz gücü ne kadar. Varsa degeri düşürün. Bırde rölenız tek fazlımı üç fazlımı. Madem yuk yok. ınduktıf yuk ceken yuklere, degerlerıne uygun sabir kondansatör baglamayı deneyin. Tesis devre dısı oldugundan, röle orantılı calısmıyor olabilir..
Sistem kapasitif yazdığı için sabit gücü iptal ettim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1.yanlış,Kesit yanlış !Akım trafo oranınız ne ?
 
Son düzenleme:
O mesafeden akımı bilgisinin sağlıklı gelmesinde sorun olabilir.. Ama bu saatten sonra yeniden kazı 350 mt. kablo maliyeti çok yüksek..
Mevcut düzende ısrar edecekseniz... Röleyi sayacın olduğu yere koyup kablosuz haberleşme ile trafonun oradan kademeleri çektirebilirsiniz...
 
Röleye gelen 2,5 mm² kablo ile akım röleye gelmez !
 

Ekli dosyalar

  • 20200221_103157.png
    20200221_103157.png
    125.2 KB · Görüntüleme: 20

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst