Kapı Otomatiği Bobini

ampera

Üye
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
421
Puanları
1
İyi akşamlar üstadlar uzun zaman oldu foruma giriş yapamıyorum.Malum işler biraz yoğun.Ümit ediyorum ki sizinde işleriniz yolundadır.

Biliyorum pek çok elektrikçi arkadaşlarım,bazen kendi arızalarını bile yapamazlar.:) yane terzi kendi söküğünü dikemez diye bir tabir vardır ya aynen öyle benim sorunum ;


Evimin kapı otomatiğinin bobini geç bırakıyor..Yukarıdan açıyoruz kapıyı bobin enerjileniyor fakat 5-8 saniye bobin enerjili kalıyor ve rahatsız ediyor.Yanılmıyorsam bobinin önüne köprü diyot takmam gerekiyor.Voltajı kesmesi için yada uygun bir değerde direnç mi takmam lazım..Bu konu ne yapamam lazım kapı otomatiğim yeni..kapının açılmasında bir sorun yok herşey mükemmel sadece bobin geç bırakıyor..

çözümlerinizi bekliyorum
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kapı otomatiğinin gerdirme zinciri normalden fazla gerili olduğunda kapıyı açma yönüne doğru çeker, kilit dili koruma demirine baskı yapar ve bobin açmakta zorlanır. Zinciri biraz gevşetmeyi deneyin.
 
paletin mesafesi de bazen sorun çıkarabiliyor manyetik alan kuvveti yetersiz kalıyor yaklaştırmak gerekiyor.belki bu sorun ile ilgili olabilir diye yazdım.
 
paletin mesafesi de bazen sorun çıkarabiliyor manyetik alan kuvveti yetersiz kalıyor yaklaştırmak gerekiyor.belki bu sorun ile ilgili olabilir diye yazdım.

o yönden sıkıntı yok kapı hemen açıyor..bobin hemen kapıyı açıyor fakat enerjiyi kesmıyor
 
kapı otomatiğinin gerdirme zinciri normalden fazla gerili olduğunda kapıyı açma yönüne doğru çeker, kilit dili koruma demirine baskı yapar ve bobin açmakta zorlanır. Zinciri biraz gevşetmeyi deneyin.


kapı otomatiği boş çalıştırdığım takdirde aynı sorun devam ediyor
 
sn.ampera

kapı otomatiği eski klasik zayıf akımmı yoksa diafon tesisatımı ?

eğer diafon tesisatı ise ve kapı otomatiği diafon sistemi üzerinden çalışıyorsa diafon merkezideki kapı otomatiği zamanlı olabilir(kataloğuna bi bakın dip swichtli ayarı olabilir) onun haricinde bahsettiğiniz şeylerin başka bi açıkmalası yok birde kapı otomatiğin enerjini başka yerden verin bi seyyar çekin eğer normal bırakıyorsa diafon merkezindendir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst