Kapı Kilit Mekanizması Çalışma Şekli

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
438
Puanları
16
Yaş
29
Ariston AV 102 X TK Modeli çamaşır makinemizin kapı kilidi artık miadını doldurdu. 4-5 ay önce tamir ettiğim halde bugün yine makine bir anda durmuş ve çalışmamış. Kapı kilit ışığı boşta yanıp sönerken yıkama esnasında sürekli yanık olması gerekiyor. Eğer program başında kapı kapalı değilse kilit ışığı sönüp kalıyor(kapıyı kapattığında ışık yanıp start alıyor). Şu an bu durum mevcut. Yani kapı açıkmış gibi algılıyor fakat kilitlemesinde bir problem yok. 3 adet kablo girişi var 2si kahverengi diğerini hatırlamıyorum. Muhtamelen 1 faz 1 nötr diğerini bilmiyorum. Kilidin resmini bırakıyorum. Makine şuan köyde olduğu için kendim çekemiyorum.

http://turkuazteknik.com.tr/tr-TR/emniyet-anahtari-ariston-085194/3/23/277/1478/0/0
 
Evet kilit arızası muhtamelen. Bugün ısıyla daralan makaron siparişi verdim ve sıvı conta aldım. Şu makineyi güzel bi elden geçireceğim. Su kaçağı da var ayriyeten. Kömür sesi çok çıkıyor kollektörü de temizlenecek. Hadi hayırlısı durumu yazarım buraya.
 
Arkadaşlar bugün makinenin yanına geldim, kilidi temizleme yağlama yapmama rağmen çalıştırmadı. 20 yıla yenik düştü :( 1-2 yıl önce bilye dağıtan regal makinenin kazan hariç tüm parçalarını stoklamıştım. Şansıma kilidin soketi bile aynı çıktı. Sorunsuz kullanıyorum şuanda. Aklımda kilit bozulur mu sorusu da olmayacak artık :)
 
Evet bunu buldum, sonra kilidi açtım ve eğer kilit çalışsaydı hangi soketler kapalı devre oluyor diye inceledim ve onları kısa devre yaparak makinenin kartını kontrol ettim. Sonra kilidi ayarlamaya uğraştım, olmayınca aklıma regal makinenin kilidi geldi :) Sağolun yardımlarınız için.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,167
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst