kanalizasyon borusunun altındanyer altı kablosu geçirilir mi?

promete1

Üye
Katılım
10 Mar 2008
Mesajlar
115
Puanları
1
merhaba meslektaşlarım,
Bölgemizde ki Edaş hadi söyleyelim aydem mahallemizdeki elektrik tesisatını yer altına almaya karar vermiş iyi güzel de kabloları 80 cme uymadan yerleştiriyorlardı :mad: kapımın önünde bunlar olurken dayanamadım fotoğrafladım. Bu şekilde pis su borusu altından kablo geçirilirmi yönetmeliğe aykırı biliyorumda tatbiki olan arkadaşlar nasıl yapılması gerekirdi tartışalım gerekirse durdurucam kontrolörğünü bulup
DSC_5604.jpgDSC_5611.jpgDSC_5612.jpgDSC_5615.jpg
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selam,
Bu fotoğrafları kullanarak şikayet edin lütfen, Herkes işini iyi yapması gerektiğini öğrensin artık.!!
Saygılarımla.
 
dünyanın hiç bir yerinde su borusu altından elektrik kablosu geçirilmez de peki bu işin normali nedir nasıl yapmaları gerekiyordu?
 
Kabloyu geçirecekleri yerde su hattı varsa eğer altından geçmiyecekse o zaman üstünden geçirmek lazım diye düşünüyorum..Bizim mahallede ana branşman hattında sıkıntı vardı..Elektrikçi kırıcıyla kırdıktan sonra kablo hattına baktım çok da derinde değildi..Yerin 20-30 cm aşağısındaydı...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,597
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst