Kamera sistemleri genel arızaları ve öneriler

syonetmen

Üye
Katılım
22 Haz 2013
Mesajlar
23
Puanları
1
İnternetten Güvenlik Kamerası Görüntüsüne Ulaşamıyorum.

ip-kamera-sorun.jpg


Birden çok ihtimali gözden geçirmeniz gerekiyor; Öncelikle Kamera veya Kayıt Cihazının yapısal olarak internete bağlı olduğundan emin olun. Kablo modem gibi arabirimleri kontrol edin. İnternet Servis Sağlayıcınızdan Sabit bir ip aldığınızdan emin olun. ( Bu modemin her kapanıp açıldığında farklı bir ip almasını önleyecektir.) Kamera, kayıt cihazı ve modemin ip ve portlarının doğru yapılandırıldığından emin olun. Modeminizi nasıl yapılandıracağınızı kullanım kılavuzundaki NAT ayarları bölümünden inceleyebilirsiniz.( Örnek İp kamera Kurulumu )Ara bir programdan görüntü almaya çalışmıyorsanız, Internet explorer'ın activex denetimlerini devredışı bırakmalısınız. Bunu Araçlar > İnternet seçenekleri > Güvenlik > Özel Düzey sekmelerini takip ederek yapabilirsiniz.


DVR şifresini unuttum cihazın yönetimine nasıl ulaşabilirim?
DVR'lar güvenlik prosedürü kapsamında şifrelemesi kırılabilen veya yönetim hakkı olmadan değiştirilebilen cihazlar değildir. Ancak üretici firmanın veya yetkili satıcının fabrika ayarlarına döndürebilme imkanı vardır. Cihazınızı yetkili satıcıya ulaştırarak, yeniden yapılındırlmasını sağlayabilirsiniz.
Böylece kayıtlı görüntülere ulaşabilirsiniz. (Destek verdiğimiz cihazlar için teknik birimimizden bilgi alabilirsiniz.)

Görüntülerde şeritler geçiyor.
Sistemdeki kameralar 12 V. ve tüm kameralar aynı adaptörden besleniyor ise bu problem görülür. Her 12 V. kameraya AYRI ADAPTÖR kullanılmalıdır.


Görüntüler de parazitler var (Balık sırtı şeklinde)
Toprak hattından gelen kaçaklar bu olaya sebep olur.


Switcherli sistemde, kanal geçişleri sırasında resimde aşırı titreme var.
Sistemdeki kameraların farklı faz kaynaklarından beslenmesi bu problemi yaratır.


Kamera görüntüleri aşırı parlak (sistemdeki lensler oto iris lens)
Kamera ile oto iris lens kullanılırsa E.S (Elektronik shutter ) "OFF" konumunda olmalıdır. Şayet "ON" konumunda bırakılırsa oto iris lens kontrolü sağlıklı yapılmayacaktır.


Kamera görüntüleri yok veya çok karanlık.
Kamera ile kullanılan lensin uyumlu olmaması veya doğru şekilde bağlanmamasından kaynaklanır. Sorun yaşamamak için kameralar ile kullanılacak lenslerin kullanma talimatlarına göre hareket edilmelidir.


Multiplexer kaydında bozukluk var. (Resim alınamıyor veya resim normalden ağır hareket ediyor.)
Multiplexer ile Time Lapse Videonun kayıt zamanı aynı değerde olmalıdır.


Sistemde 2 adet mönitör var, birinci mönitörden ikinci mönitöre bağlantıyı nasıl yaparım?
Birinci mönitörün loop çıkışından ikinci mönitörün "IN" girişine koaksiyel kablo çekilir. Birinci mönitörün sonlandırma anahtarı "HI", İkinci mönitörün sonlandırma anahtarı veya "LO" durumuna getirilir (Eğer monitörde loop çıkışı varsa)


Renkli multiplexer de main monitör çıkışındaki görüntü siyah beyaz çıkiyor ?
Cihaz NTSC de kalmıştır. PAL moduna geçirmek gerekiyor bunun için MENÜ tuşuna ve boş kare şekli olan tuşa birlikte basıyoruz ve cihazın beslemesini kesip tekrar veriyoruz. Sorun çözülüyor.


Bazı kameraların görüntülerinde kıpırdamalar oluyor nedeni nedir ?
Kameranın Swich ayarlarında LL yi ON duruma getiriniz.


Sisteme birden fazla speed dome kamera bağladiğimda kontrol ünitesinden kontrolünü yapamıyorum ?
Speed Dome kameraların alt tarafında adres swichleri var. Bunları sıralamaya göre 001 - 002 yapmalısınız. Kontrol ünitesini kapatıp açtığınızda kameraları ayrı ayrı tanıyacak ve 1-CAM tuşuna bastığınızda birinci 2-CAM tuşuna bastığınızda ikinci kamerayı kontrol edebilirsiniz.

kaynak: www.networkkamera.com
 
Görüntülerde şeritler geçiyor.
Sistemdeki kameralar 12 V. ve tüm kameralar aynı adaptörden besleniyor ise bu problem görülür. Her 12 V. kameraya AYRI ADAPTÖR kullanılmalıdır.

Yazım hatası olabilir mi?
 
Görüntülerde şeritler geçiyor.
Sistemdeki kameralar 12 V. ve tüm kameralar aynı adaptörden besleniyor ise bu problem görülür. Her 12 V. kameraya AYRI ADAPTÖR kullanılmalıdır.

Yazım hatası olabilir mi?
yakın mesafeler için pek önemli değil ancak çok uzun mesafelerde kameranın yanına 220 gider oradan adaptörle düşürülmesi daha uygundur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst