Kamera Sİstemİ Satin Alirken Dİkkat Edİlmesİ Gereken Husular:

teknoboy

Üye
Katılım
11 Mar 2007
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
KAMERA SİSTEMİ SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSULAR:

DVR Cihazdaki FPS Sayısı:
Kurduracağınız CCTV Sistem eğer bir DVR cihaz ile yapılacak ise; DVR Cihazınızın kaç FPS (Frame Per Second) izleme / kayıt özelliğine sahip olduğu eğer belirtilmemiş ise , satıcınıza sorunuz. Taktıracağınız kamera adedi başına 25 FPS den az değerleri olan DVR cihazlar görüntüyü akıcı bir şekilde işleyemez/izletemezler. Gerçek zamanlı izleme ve (veya) kayıt için alacağınız DVR cihazın FPS değerininen az Kamera sayısı x 25 olması gerekmektedir.


CMOS ve CCD Kameralar:

Günümüzde güvenlik kameraları iki farklı çip ile üretilmektedirler. Genellikle ucuz ve ışık hassasiyeti düşük kameralarda CMOS (Complimentary Metal Oxide Semiconductor) teknolojisi kullanılmıştır. CCD (Charge Coupled Device)Teknolojisi ile üretilmiş cihazlarda yüksek kalite , düşük gürültü içeren görüntüler alınabilir. Aynı zamanda CCD Sensorler daha uzun süreli kullanım için tasarlanmışlardır ve daha yüksek çözünürlükte görüntüler almanızı sağlayacak teknolojiye sahiptirler.

CCD Sensor Büyüklüğü (1/4" , 1/3" ,...)

Sensor ne kadar büyükse , aynı lens ile kameradan alacağınız görüntü de o kadar geniş ve daha yüksek çözünürlüktedir. Dolayısı ile 1/3" CCD Sensore sahip kameralar ile daha geniş bir alanı daha yüksek çözünürülükte görüntüleyebiliriz (1/3>1/4)

Kameralardaki TV Lines sayısı:

Bu sayının yüksek olması , kameradan alınan görüntüdeki çözünürlük ve keskinliğin daha iyi kalitede olmasını sağlar. Standart çözünürlükteki bir kameranın TVL sayısı 350-380 arasında olurken cihazdaki bu sayının 400 ve üzerine çıkması genellikle iyi çözünürlüğe sahip kamera olarak nitelendirlmesini sağlar. 500 ve üzerinde TVL sayısına sahip kameralar yüksek çözünürlükte kameralar olarakm adalndırılırlar.

Renkli - Siyah/Beyaz Kameralar:

Eğer ışıksız ortamda görüntü alabilmek için özel olarak üretilmemiş ise (Day/Night Kameralar) , standart bir Renkli Kamera , bir Siyah/Beyaz kameraya nazaran daha çok ışık ihtiyacı duyacaktır. Siyah/Beyaz Kameralar ışığı az ortamlarda renkli kameralara oranla daha iyi sonuçlar verir. Tabi ışık ihtiyacı olmayan ortamlarda renkli kameralardan alınan görüntüler siyah/beyaz kameralardan alınanlara oranla daha keskin ve kaliteli olacaktır.

Sabit - Auto Iris Lens Seçimi:

Satın alacağınız CCTV Sisteminde , montajı yapılacak kameraların bulunduğu bölgelerdeki ışık yoğunbuluğunun gün içerisinde çok farklılıklar göstermesi durumunda (örn. Sabahları güneş ışığını karşıdan alan kameralarveya akşamları aydınlatmalardan gelen ışıklardan direkt olarak etkilenecek kameralar) Auto-Iris lens kullanılması gerekir. Kameralarda kullanılacak lenslerin bu özelliklere sahip olmaması durmunda , izlenen bölgelerdeki ışık değişimlerinde izleme yapılmasının zorlaşması , ışığın lense direkt olarak gelmesi durumunda görüntünün tamamen kaybolması gibi problemlerin söz konusu olabileceğini unutmayınız
 
Kablosuz telsiz kamera sistemlerinde nelere dikkat etmeliyiz hocam?
 
Eline sağlık bilgi baylaşımın için teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,298
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst