Kalorimetre uzaktan okuma sistemi

cgryldz35

Üye
Katılım
12 Mar 2018
Mesajlar
73
Puanları
1
Konum
İzmir
Merhaba ustalarım. Bir iş teklifi geldi iş sonrası arkadaşlarla yapmak istiyoruz. Daire'de kalorimetre prob uçları takılıymış. Uzaktan okumak için bir kablo çekilmesi gerekiyormuş firma gelip yazılımı kuracakmış biz sadece kablo çekecekmişiz. bu nasıl bir iştir tam algılayamadım. Tecrübesi olanlardan yorum alabilir miyim :) ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hocam buna benzer bir işi ben de yapıyorum.
Bina daire girişlerinde kalorimetreler bulunuyor. Size söylenen şey bu kalorimetrelerin hepsinin birbirlerine seri bağlanması ve en son gelen 2 ucu da M_Bus ismini verdiğimiz ana konvertöre bağlamak olacaktır. Bu M_Bus cihazları, her birisinin ayrı ID'si olan kalorimetrelerden kalori verilerini çekiyor. Bu veriler GPRS modül aracılığı ile ana serverdaki bilgisayara gönderilip her dairenin o ayki kalori harcamlarını ayrı ayrı hesaplıyor ve merkezi sistem binalarda herkes harcadığı kalori kadar tutarı ödüyor.

Eğer bu tarz bir işe girmeyi düşünürseniz sizinle çalışmak isteriz. Firmamız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ölçüm şirketidir. Bizim sistemlerimizde herhangi ayrı bir iş yapmayacaksınız. Tek yapmanız gereken tek sefer mahsus olarak bu binaların kablolama işini yapmanız. Her fatura döneminde fatura değerini sistemde sizin adınıza açacağımız bayi alanına girerek fatura paylaşımını tek tuşla yaparsınız. Size düşen sadece sonucu abonelerinize A4 kağıdına bastırıp teslim etmek olur.

İzmir'de henüz bayimiz bulunmuyor. Eğer değerlendirmek isterseniz [email protected] adresine mail atmanız yeterlidir.

Bayimiz olmak istemeseniz dahi size gereken bilgi paylaşımını memnuniyetle yapabiliriz.

Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,622
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst