Kalorifer sistemini değiştirmeden evi soğutma

piskooo

Üye
Katılım
18 Ağu 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
Benim soğutmayla ilgili bir bilgim yok ama sizden yardım istiyorum. Kafamda kalofer sistemini değiştirmeden boruların içinden soğuk su geçirerek evi soğutmayı düşünüyorum olur mu veya olmazmı bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayın pisko o dediğin sistem olabilir belki ama çok zor peklerde oluşacak olan nem ile odaların içine devamlı olarak su akar suyu belki soğutursun ama astarı yüzünden pahalıya gelir....
 
neden pahalıya gelir? ayrıca klimanın elektrik parasıla eşit olmazmı?

yardımlarınızı bekliyorum. bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşım biliyorsunku soğuk hava dibe çöker sıcak hava ise yukarı çıkar.şimdi kalorifer petekleri neden alçak asılırlar?
ısınan hava doğal bir sirkülasyon hareketi yaparak yükselirken ortamın tam olarak ısıtılabilmesi için.yüksek asılsalardı kaloriferin altında kalan bölüm soğuk kendisinden yüksekteki bölüm ise sıcak olurdu buda insanlara gerekli konforu sağlayamazdı.
peki neden kalorifer sisteminde değişiklik yapılmadan soğutma yapılamaz?
çünki soğuk hava dibe çökeceğinden dolayı sadece peteğin olduğu hizaya kadar olan ortamı soğuta bilir peteğin tamamı nemleneceğinden tamamen ıslanır peteğe teması önleyecek hava akımını kesmeyecek bir kaplama gerekir.peteğin altına su tahliye tavası yapmak gerekir.peteğin üstünde kalan kısımların konfora ulaşabilmesi için fan ekleyerek odanın içinde aşağıdan yukarıya doğru hava sirkülasyonu sağlamak gerekir.peteklere hava temasını arttırıcı ilave hava kanatçıkları takmak gerekir.artı suyu soğutacak sistem tasarlamanız gerekir.artı su sirkülasyonunuda sürekli çalıştırmanız gerekir.
şimdi klimanın kumandasına bastığımız anda sessiz sakin bir şekilde sadece ihtiyacınız olan alanı düşük enerjiyle soğutmakmı daha verimli ve kolay yoksa okadar yatırımı yaptıktan sonra genelde bir odada otururken evin tamamını bukadar emek sarfederek yamanmış parçalarla yüksek fan sesleriyle aşırı enerji sarfiyatıyla yaparken küresel ısınmayada elimizden gelen tüm katkıları sağlayarak yapmakmı daha uygun ve kullanışlı???
soğutucu gazlı sistemlerde fabrikasyon cihazlar kullanmalıyızki yapılmış olan milyon dolarlık arge çalışmalarının insanlığa bir faydası olsun.
şimdi diyeceksinizki hiçmi keşif yada yeni ürün üretmeyelim? türklerinde bu tip çalışmalara katkısı olmasınmı?hep dışarıyamı bağımlı kalalım?
hayır öyle birşeyde söylemiyorum.ama daha profesyonel yaklaşımlarla tüm konulara hakim olarak (havalandırma,iklimlendirme,elektrik,elektronik,mekanik,dizayn,en önemliside çevre ve insan sağlığı)bu tip projelerle uğraşmalıyız.yani aklıma bir fikir geldi dur şunu hemen deneyeyim olmaz önce bahsettiğim konularda kendimizi geliştirip daha sonra projelendirip tekrar kontrolden geçirip bir bilene danıştıktan sonra başlamalıyız.
 
bahsettiğiniz sistem antalyadaki otellerde kullanılıyor sistem basitçe şöyledir odalardaki fanlı kaloriferlerin radyatöründen kış mevsiminde merkezi ısıtma sisteminden sıcaksu geçirildiğinde ısıtıyor yaz mevsiminde ise merkezi soğutma siteminden (chiller grubu denir) soğuksu dolaştırılınca soğutur. sistemin evlerde uygulanması çok maliyet gerektirir bütün radyatörleri fanlı olanlarla değiştirmek gerekir, değiştirdik diyelim soğutmak için kullanılacak suyu nerde soğutacaksın ayrıca bütün bu sistemin elektrik yükü hesaplandığında en az 4 ad 24 BTU luk klimanın çektiği enerjiden fazla olacaktır. yeni yapılan otellerde artık maliyeti nedeniyle merkezi soğutma sistemi kurulmamaktadır, bunu yerine VRV klima sistemi yapılıyor artık. konuyu kurulum ve işletim maliyetlerini anlatabilmek için biraz yaydım umarım anlaşılmıştır
 
anladım yardımınız için teşekür ederim benim iş yattı herşey için sagolun.
 
ama doğalgaz kullanmadan ısınabilirsin eski bi müşterim yapmış bir gün müstakil bi evim olursa o şekilde ısıtırım herhalde
 
ben ısıtmak istemiyorum sistem değişmeden soğutmak istiyorum yani ilk kurulumda maliyet az olacak kullanırkende fazla maliyet olmayacakyani klimanın yaktığı elektirikle aşağı yukarı eş değer olacak. benim dediğim sistemde bütün odalar soğuk olacak istege görede odaların peteklerini kapatacak yani kalorifer ve doğal gaz sisteminin ısması gibi bende soğutmak istedim ama olmadı saygılar. yidede sağolun
 
Öyle bir kombi yapki kışın peteklerden sıcak su dolaştırsın, yazın peteklerden soguk hava dolaştırsın, ama yazın peteklerin bir yerini açman ve soguk havanın odaya girmesini saglaman gerek. Güneş ışıgından klima yapan bir firma duymuştum, herhalde Antalya da bir otelin sogutmasını komple bu şekilde yapmışlardı. Yapılmayacak bir şey degil, hayal edildiğine göre bir gün elbet yapılır.
 
yapılır ama pahalı olur herkez kullanamaz ozamanda anlamı kalmıyor ben klima yerine bu sistemi istiyorum yani aylık gider fazla olmaycak keşke klima kullansaydm demiyecekler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst