peteklerinde hava olabilir prüjörden hava at, hattın uzun olduğu için sürkilasyon pompan gerekli dönüşü sağlamıyodur devir ayarı varsa (1-2-3 kademeli gibi ) devrini artır , küçük bi ihtimal peteklerin tıkalı olabilir , kombinin giriş filitresini kontrol et , basıncına bak ortalam 1,5 ile 2 bar olmasına dikkat et v.s
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sıcaksu zaten üstten girer ve soğuyup altborudan döner. ama peteğin alttarafı buz gibi olmamalı. bence akan su debisi yetersiz. ya kombinin filitresi tıkalı , yada hava var. anlıyacağın suyun yeterli debidea akmıyor. kolay gelsin
 
suyun akışını yükseltmek için bir pompa motoru kullanabilrsin yada pompa motoru varsa devrini artırıcı başka bir çözüm bulunabilir kolay gelsin
 
kombiye en yakın petegin alt vanasını kapat yarım tur ac sonrakini 1tur sonrakini 1,5 tur öyle devam et enson petek tam açık kalsın buna reglaj ayarı denir. tabi vana kaç turda kapanıyor onu say sonra petek sayısına böl ona göre ayar yap mesela 7 tur da vana kapanıyor 7 petek var petek başına 1 tur. 1. 1 tur ac 2. 2 tur ac. böyle ce devam et.
petegin üstü ile alti arasında 20 derece fark olması istenir ama hicbir zaman elde edilemez bunun formulude var Q=m.c.^t (^t) 20 derece hesaplanır
yerden ısıtmada ^10 dur
petegin altı nekadar soguk sana petek ısısını okadar ortama veriyor demektir zaten evin içi ısındıkça o fark azalacaktır. peteklerde hava olması petegin üst vana tarafının değilde diger tarafı soguk ise ozaman hava vardır yani petek diklemesine bir tarafı ısınmaz ozaman hava vardır. filtre tıkalı oldugundada petekler ısınmadan kombi ısıtmayı keser. ozaman filtre tıkalıdır. ama ilk önce reglaj denen ayarı yapmalısın! kolay gelsin!!!
 
Yeni eviniz hayırlı olsun diye başlıyayım . Isıtıcılarda sıcak su üstten girdiği için ve ısısını bırakan su alttan terkettiği için radyatörün alt taraflarının soğuk olması normaldir. Eğer radyatörünüzün üst tarafında soğuma varsa hava alınız üst tarafları sıcak ise zaten hava yoktur.. Ortamınızın ısı kontrolünüsağlamak istiyorsanız radyatörünüzün giriş vanasını termostatik vana ile değiştiriniz.
 
İlk akla gelen radyatörde hava olması. Bunu da yukarıda anlatmışlar. Birde kombi üzerindeki basınç göstergesinin 1.5 altında olmaması gerekli. Eksikse kombinin altındaki su vanasını açarak basıncı artırmalısın.
 
Önce dönüş yani alt vananın açık olup olmadığını kontrol edin.Açık değilse açın.Sonra sorun bütün tesisatta mı diye dönüş borularını kontol edin.İkinci önemli konuda vana yönleridir.Üst vananın üstündeki ok yönü kalorifere doğru altvananın üstündeki ok yönü tesisata doğru olmalıdır.
 
Eğer petekten yeterli debide su akışı olmuyorsa, yada petek olması gerekenden çokk büyükse, gelen sıcak su ısısını ortama vererek aşağı noktalara varamadan soğur. Bir şekilde o petekteki su akışını arttırmalısın.kombideki devirdaim moturunun ayarları yada yukarıda bahsedilen vana ayarlamalarıyla olabilir. Tesisatta debiyi düşürebilecek işcilik hatalarıda büyük engeldir. Birde petekler terazili olmalı. Yüksek tarafı vanaya denk geliyorsa havasını almak zor olur.
 
peteklerin boyu ne kadar acaba eğer çok uzunlarsa çapraz bağlantı yapmak gerekir yoksa ısınmaz
 
Selam
sorun için yeterli bilgi vermediğimizde herkes bir çözüm yolu sunuyor
tesiat nasıl döşenmiş
dirseklerin adeti ,diğer malzemeler , peteklerin boyu çapraz bağlantısı , seri bağlantı , kolektör sistemi vs .gibi açıklama vermeniz !!!
arkadaşların sorununuza yanıtları doğdudur .
sorun nereden kaynaklanmıştır
önemli olan ana çözüm.
sayın [MENTION=293175]M.balibey[/MENTION] 'in peteklerin boyu ne kadar acaba eğer çok uzunlarsa çapraz bağlantı yapmak gerekir yoksa ısınmaz
dediği gibi yer öyle döşenmiş ise
diğer arkadaşların sorun çözümleri ikinci planda kalıyor .
bu anlatmak istediğim konu tam açıklamalı bilgi vermek sorunun çözümünün yarısını çözmek demektir .
sayğılarımla...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,955
Mesajlar
913,894
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst