Kalorifer peteğine fan takma

? ( Ne demek istediniz) Siz benim zeka seviyemi nereden biliyorsunuz ki, siz kim oluyorsunuz ki böyle konuşuyorsunuz lütfen sadece konuyla ilgilenin. Ben sadece soru sordum, cevabınız varsa cevaplarsınız.

Siz bu bilgiyi muneccim olmayan birinin ücreti bilmeden bilemeyeceğini ifade eden bir cümle kurmuşsunuz. Yine müneccim olmam sebebiyle benim muneccim olduğumu düşündüğünüzü anladım ve bunu kimler düşünebilir bu konuda fikir yürütebiliyorum. Bunu kurduğunuz şu cümleden anladım :D

Elektriğin ücretini bilmeden nasıl kıyaslıyorsunuz?

Elektrik Fiyatları
Sanayi 0.3624 TL 0.0855 TL
Ticarethane 0.4154 TL 0.1186 TL
Mesken (Ev) 0.4120 TL 0.1157 TL
Alçak Gerilim - Tek Zamanlı - 1 kWh için birim fiyatlar (1 saatte 1 kW tüketim) - 2017 Ekim-Kasım-Aralık

https://www.google.com.sa/search?q=kasım+2017+elektrik+kWh+ücreti&oq=kasım+2017+elektrik+kWh+ücreti&aqs=chrome..69i57.11743j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bu tartışmada radyatörün fanlı olması yada olmaması, birincil derecede öneme sahip binanın ve kat aralarının izolasyonu ve merkezi sistem de olsa kombili de olsa kullanılan ısıtma yönteminin verimlerinden sonra düşünülecek bir konudur.

Bu konuda herkesin bu konudaki derdine derman olacak fikrimden kısaca bahsedeyim. Doğalgazla ısınmada kombinin verimine çok fazla güvenmeyin bu yöntemde suyun öz ısı değeri görece kullanılabilecek diğer elementlere göre çok fazla olduğundan birazdan sayacağım yöntemlere göre çok düşüktür.

Manyetik ve indüksiyon ısıtma doğal gazla ısıtmadan çok daha fazla verimlidir. Manyetik ısıtmada da genellikle su kullanılır. Bu kullanılabilecek diğer sıvılara göre bu yöntemde daha doğrudur. Çünkü manyetik ısıtmanın verimli olmasını maddenin diamanyetik özelliği belirler. Su bu yapıya sahip maddelerden biridir. Bu yöntemde frekans arttıkça verim katlanarak artmaktadır. Elektromanyetik alanın sürekli değişmesi bu yapıya sahip maddenin atomlarını çok hızlı bir şekilde titreştirecktir. Bu durum muazzam bir ısının ortaya çıkmasına sebep olur. Ayrıca indiksiyonda mıknatıslı bir döner düzenek kullanmak verimi daha da arttırmaktadır.

Kullandığımız yöntemi değiştirerek verimi arttırdık. Isıttığımız maddeyi değiştirerek daha fazla arttırabiliriz. Diamanyetik malzeme olarak su kullanmak yerine bizmut kullanarak verimi artırabiliriz. Bizmut az bir miktar radyoaktif olduğundan daha korumalı ve kaplamalı olarak kullanılmalıdır.

Bu yöntemde fark edebileceğiniz gibi elektrik kullandık. Elektriğin daha pahalı olmasına rağmen bu yöntemde toplamda daha az ödersiniz. (Su kullansanız bile)

Elektriği de doğalgazdan üretirsek komple ve mükemmel bir çözüm olacaktır. Bunun için Vailliant firması sadece atık gazların ısısından 1 kW üretmeyi başarmıştı. Aynı firmanın doğalgazdan sadece elektrik üreten sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemler aşağıdaki videodaki ürünü kullanmaktadırlar.
http://www.qnergy.com


Böylece kendi yönteminizle 300 TL ye ısınırken bu yöntemlerin birleşimi ile günde 50 Kuruşa ısınabilirsiniz.

Enerji dönüşümleri kafanızı karıştırmasın indüksiyon ile diamanyetik malzemeleri ısıtmak daha verimli olduğundan ısıyı %93 verimle önce elektriğe dönüştürdük. Bunu neden yaptık verim %93 olmasına rağmen doğalgaz elektrikten çok daha ucuzdur. Bu nedenle öncelikle elektriğe dönüştürdük.

Bu yöntemler yakın gelecekte modern ısıtma sistemlerimizi oluşturacaklar. Size garip gelen noktalar ve anlayamadığınız kısımlar varsa lütfen paylaşın. Bundan sonrasında fan kullanıp maliyeti belki 49 Kuruşa çekebilirsiniz.
Çok saçma konuşuyorsunuz. Ben sizin tutarsızlığınızı belirtmiştim. Çünkü doğalgaz elektrikten ucuz dediniz.
 
Çok saçma konuşuyorsunuz. Ben sizin tutarsızlığınızı belirtmiştim. Çünkü doğalgaz elektrikten ucuz dediniz.

Bu yöntemle 0,12 TL ücretle 1 kWh üretebiliyoruz. Mevcut 1 kWh 'lık elektrik ücretinin mesken için 0.4120 TL olduğu yazıyor. Saçma olan nedir? Bana açıklayabilir misiniz? İkimiz de hangi zeka seviyesindeyiz kesin olarak bilemiyorum ancak okuduğum bir yazıda anlatıldığına göre görece daha düşük zekaya sahip bireyler daha zeki insanları hem aptal yada deli sanıyorlar hem de yürüttüğü fikirleri müneccim olmayan birinin bilemeyeceğini iddia ediyorlarmış. Ben bu ihtimal üzerine daha açıklayıcı olabilmek için yazdım tüm bunları. Zekanın nüfusa dağılımında şöyle bir eğri varmış. Anlaşamıyorsak şundan eminim hangimiz neredeyiz bilmiyorum ancak farklı uçlarda olduğumuzu düşünüyorum.

zekan.jpg
 
Son düzenleme:
Kendi yazınızı okur musunuz? Doğalgaz elektrikten ucuz diyorsanız bunu kanıtlamanız gerekir. Bunu belirttim. Siz zekaya vb. gibi şeylere çekiyorsunuz konuyu. Sizinle saygılı bir şekilde konuşuyorum ben de aynı saygı ve SEVİYEYİ bekliyorum.
 
Bu yöntemle 0,12 TL ücretle 1 kWh üretebiliyoruz. Mevcut 1 kWh 'lık elektrik ücretinin mesken için 0.4120 TL olduğu yazıyor. Saçma olan nedir? Bana açıklayabilir misiniz? İkimiz de hangi zeka seviyesindeyiz kesin olarak bilemiyorum ancak okuduğum bir yazıda anlatıldığına göre görece daha düşük zekaya sahip bireyler daha zeki insanları hem aptal sanıyorlar hem de yürüttüğü fikirleri müneccim olmayan birinin bilemeyeceğini iddia ediyorlarmış. Ben bu ihtimal üzerine daha açıklayıcı olabilmek için yazdım tüm bunları. Zekanın nüfusa dağılımında şöyle bir eğri varmış. Anlaşamıyorsak şundan eminim hangimiz neredeyiz bilmiyorum ancak farklı uçlarda olduğumuzu düşünüyorum.

zekan.jpg
Ben size aptal demediğim halde ve kendiniz bana aptal demeye cüret edip zeka karşılaştırması yaptığınız halde kendinizi üstün göstermeye ve aşağılık komleksinizi bastırmaya çalışıyorsunuz. Burada sizin yaptığınız tanıma göre zeka seviyesi düşük olan sizsiniz.
 
Çünkü doğalgaz elektrikten ucuz dediniz.

Bunu dediğime pişman oldum. Sizin daha ucuz olmadığını ispatlayan yazınızı okuduktan sonra bu düşünceden vazgeçtim. Doğalgaz elektrikten daha pahalı diyorum şimdi anlaştık mı?

Kendi yazınızı okur musunuz? Doğalgaz elektrikten ucuz diyorsanız bunu kanıtlamanız gerekir. Bunu belirttim. Siz zekaya vb. gibi şeylere çekiyorsunuz konuyu. Sizinle saygılı bir şekilde konuşuyorum ben de aynı saygı ve SEVİYEYİ bekliyorum.

Kanıtlayamadım buna zekam yetmedi. Zeka farkımızı her hangi bir konuyu açıklığa kavuşturmak için değerlendirdiğimizde bunu bir hakaret olarak almamalıyız. Sence bu grafiği hazırlamaktaki amaç grafiğin sol tarafında bulunanlara hakaret etmek midir?

http://www.bilgiustam.com/resimler/2012/12/zekan.jpg
 
Sn. hoca ! benim bahsettiğim şey karakter konusudur.Bilgiye her zaman ulaşabilir veya satın alabilirsiniz.Karakteri öğretemez ve satın alamazsınız.İrrite sözünü onun için kullanmıştım.

Sizin bahsettiğiniz şey üslup, mizaç konusudur. Zira karakterimi yargılamak size kalmadı.

Yıllarca kışın 7 ayı ortalama 400 tl doğalgaz faturası ödeyen birisi olarak şunu söyleyebilirim '' Fanda koysanız afedersiniz başka bişeyde yapsanız o en az 300 tl doğalgaz faturası ö-d-e-n-e-c-e-k''. .

Fan koymak faturayı düşürmekten ziyade, ısınamayan yeri ısıtmaya çalışmak için.
 
Son düzenleme:
Sizin söylediklerinize katılıyorum. Radyatör petekleri doğal taşınıma göre hesaplanmıştır. Her ne kadar havanın akış hızı ısı transferini artırsa bile ısı değiştiricinin etkenliği önemli bir faktördür. Fan ilavesi yapıldığında havanın giriş ve çıkış sıcaklıkları birbirine yakın olur hava yeterince ısınamaz. Isı transferi artsa bile etkenlik azalır. Üflenen havanın sıcaklığı düşük olduğundan odada yeterince sıcak olmayan bir hava dolaşımına sebep olur ve bu konforsuz bir ortam oluşturur.

Kısacası radyatöre fan takmak elbette ısı transferini artıracaktır, ama bir sorunu çözecek büyüklükte değil.

Öngörünüz mantıklı fakat deneysel olarak kanıtlanmadıkça inanmam :)
Panel radyatörün kanatçıklarının arasına bulaşık teli gibi tel tepilebilir olası sorunu çözmek için.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst