Kalorifer peteğine fan takma

Pardon ben yanlış anlamışım. Kolay gelsin.

Evet, benim eksikliğim. Düzgün alıntı yapmayınca gönderim çorba olmuş. İyi forumlar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
"Sizin bu dediğiniz doğru olsaydı ve uygulanabilirliği çok doğru bulunsaydı ne olurdu, daha az dilimli radyatörlere fanları ekleyelim büyük ısı yükü isteyen odalar için petek çözümü kısa yoldan olsun ve bitsin bu iş" GÜNAYDIN! Kamuyu düşünüyorsan azcık dediklerimi araştır öyle yaz. Mümkünse termodinamik ve ısı transferi dersleri al, almışsan tekrar al.(Taibenna dan alıntı)
Sizin söylediklerinize katılıyorum. Radyatör petekleri doğal taşınıma göre hesaplanmıştır. Her ne kadar havanın akış hızı ısı transferini artırsa bile ısı değiştiricinin etkenliği önemli bir faktördür. Fan ilavesi yapıldığında havanın giriş ve çıkış sıcaklıkları birbirine yakın olur hava yeterince ısınamaz. Isı transferi artsa bile etkenlik azalır. Üflenen havanın sıcaklığı düşük olduğundan odada yeterince sıcak olmayan bir hava dolaşımına sebep olur ve bu konforsuz bir ortam oluşturur.

Kısacası radyatöre fan takmak elbette ısı transferini artıracaktır, ama bir sorunu çözecek büyüklükte değil.
 
Sizin tercihiniz, bir doğruyu öğretmek için ayrıca şekilden şekile giremem. Benim ilgim her zaman "nasıl faydalanırım?" tarzında olmuştur. Mizaca takılmam.

Bilim tartışacaksak buradayım, konu magazinse eyvallah görüşünüz için.


Sn. hoca ! benim bahsettiğim şey karakter konusudur.Bilgiye her zaman ulaşabilir veya satın alabilirsiniz.Karakteri öğretemez ve satın alamazsınız.İrrite sözünü onun için kullanmıştım.

Davranış ve hitap şeklinizden MIT mezunu olduğunuz ! anlaşılıyor.Sadık Kakaç ( Türkiyenin yüzakı.Benim, 44 yıl önceki Termodinamik hocamdır ) olsanız ne yazar .İrrite lafı sizin gbiler için kullanılıyor olmalı.


Özür dilerim.Yıl, 50 olacak.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yıllarca kışın 7 ayı ortalama 400 tl doğalgaz faturası ödeyen birisi olarak şunu söyleyebilirim '' Fanda koysanız afedersiniz başka bişeyde yapsanız o en az 300 tl doğalgaz faturası ö-d-e-n-e-c-e-k''. .
 
@Veniivicivokke hangi ilde ikamet ediyorsunuz mahsuru var mı sormamın
 
Niğde bor daydım şuan izmir. Aslında rakamsal olarak çok birşey değişmiyor yakıt masrafı olmayan yerlerde bunu kiraya bindiriyorlar. :)
 
Bu tartışmada radyatörün fanlı olması yada olmaması, birincil derecede öneme sahip binanın ve kat aralarının izolasyonu ve merkezi sistem de olsa kombili de olsa kullanılan ısıtma yönteminin verimlerinden sonra düşünülecek bir konudur.

Bu konuda herkesin bu konudaki derdine derman olacak fikrimden kısaca bahsedeyim. Doğalgazla ısınmada kombinin verimine çok fazla güvenmeyin bu yöntemde suyun öz ısı değeri görece kullanılabilecek diğer elementlere göre çok fazla olduğundan birazdan sayacağım yöntemlere göre çok düşüktür.

Manyetik ve indüksiyon ısıtma doğal gazla ısıtmadan çok daha fazla verimlidir. Manyetik ısıtmada da genellikle su kullanılır. Bu kullanılabilecek diğer sıvılara göre bu yöntemde daha doğrudur. Çünkü manyetik ısıtmanın verimli olmasını maddenin diamanyetik özelliği belirler. Su bu yapıya sahip maddelerden biridir. Bu yöntemde frekans arttıkça verim katlanarak artmaktadır. Elektromanyetik alanın sürekli değişmesi bu yapıya sahip maddenin atomlarını çok hızlı bir şekilde titreştirecktir. Bu durum muazzam bir ısının ortaya çıkmasına sebep olur. Ayrıca indiksiyonda mıknatıslı bir döner düzenek kullanmak verimi daha da arttırmaktadır.

Kullandığımız yöntemi değiştirerek verimi arttırdık. Isıttığımız maddeyi değiştirerek daha fazla arttırabiliriz. Diamanyetik malzeme olarak su kullanmak yerine bizmut kullanarak verimi artırabiliriz. Bizmut az bir miktar radyoaktif olduğundan daha korumalı ve kaplamalı olarak kullanılmalıdır.

Bu yöntemde fark edebileceğiniz gibi elektrik kullandık. Elektriğin daha pahalı olmasına rağmen bu yöntemde toplamda daha az ödersiniz. (Su kullansanız bile)

Elektriği de doğalgazdan üretirsek komple ve mükemmel bir çözüm olacaktır. Bunun için Vailliant firması sadece atık gazların ısısından 1 kW üretmeyi başarmıştı. Aynı firmanın doğalgazdan sadece elektrik üreten sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemler aşağıdaki videodaki ürünü kullanmaktadırlar.
http://www.qnergy.com


Böylece kendi yönteminizle 300 TL ye ısınırken bu yöntemlerin birleşimi ile günde 50 Kuruşa ısınabilirsiniz.

Enerji dönüşümleri kafanızı karıştırmasın indüksiyon ile diamanyetik malzemeleri ısıtmak daha verimli olduğundan ısıyı %93 verimle önce elektriğe dönüştürdük. Bunu neden yaptık verim %93 olmasına rağmen doğalgaz elektrikten çok daha ucuzdur. Bu nedenle öncelikle elektriğe dönüştürdük.

Bu yöntemler yakın gelecekte modern ısıtma sistemlerimizi oluşturacaklar. Size garip gelen noktalar ve anlayamadığınız kısımlar varsa lütfen paylaşın. Bundan sonrasında fan kullanıp maliyeti belki 49 Kuruşa çekebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Günde 50 krş derken , ucuzluğunu belirten bir rakam olarak mı örnek verdiniz ? Yoksa gerçek hesaba mı dayanıyor 50 krş ?
 
Günde 50 krş derken , ucuzluğunu belirten bir rakam olarak mı örnek verdiniz ? Yoksa gerçek hesaba mı dayanıyor 50 krş ?

İsterseniz bunu birlikte hesaplayalım. Öncelikle 50 kuruş doğalgaz ile ne kadarlık bir ısı elde ederiz. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Sonrasını izin verirseniz ben anlatayım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst