kalorifer kazanına invertör

ihtiram

Üye
Katılım
21 Ocak 2010
Mesajlar
38
Puanları
1
selam arkadaslar ben evimde kullandigim kati yakitli kalorifer kazanini ani elektrik kesintilerine karsi invertor cihaziyla calistirmak istiyorum.Arkadaslar bu mumkunmudur.Eger mumkunse sirkulasyon pompasi: 132 w wilo marka koruk fani: 32 w degerleri var. Aku benim kazanimi kac saat idare eder birde kac amper saat bir aku baglamaliyim lutfen yardim edin arkadaslar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
inverteri kullanmak için öcelikle bir kontak sistemi kurmam gerekli elektrik kesilince devreye girecek bir sistem
ikinci olarak akünün şarj edilmesi için sarj cihazı alacaksın
tabi birde akü olması gerekiyo
bunların maliyeti aşağı yukarı bir ups yani kesintisiz güç kaynağının fiyatına denk geliyor
bana kalırsa ups kullanmanı tavsiye ederm
 
Bataryanızı kullanım sürenize göre seçeceksiniz. Yani elektrik kesintisi ne kadar sürer. Etiket gücünüz 132+32=164 w yaklaşık 250 wat güç çekecektir 12 volt 60 amperlik akü ile 2 saati aşabilirsiniz. İnverterinizin sinüs çıkışlı olması gerekebilir. Çalışmama durumunda iade etme şartıyla alın yoksa elinizde kalabilir. Birde elektrik kesikken de çalıştırabilmek için 1200 va den aşağı olmasın.
Selamlar.
 
350 W. trafo kullanarak karedalga inverter yapıldı.Katı yakıtlı kalorifer kazanında kullanıldı.Sıkıntı olmadan 3 yıldır çalışıyor.Şarj ünitesi otomatik şarj kesici olarak uygulandı.220 volt çıkışında seri şok bobini kullanıldı.Bobin 15 W. trafo karkasına 1.30 mm. çaplı emaye telden karkas doluncaya kadar sarıldı.Bilginize ve kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst