KAKR Yardım

anladım ancak nötr dönüşünü şöyle düşünüyorum. sistemde hiç trifaze cihazım yok. her şey monofaze. doğal olarak fazdan girecek akım nötr'den dönecek diye kuruyorum. böyle düşününce de haliyle 29A çıkıyor cevap :) ASlında benim sistemim o zaman trifaze değil de monofaze olmuyor mu ? yani benim RST bağlamam bir şey değiştirmez diye düşünüyorum. Sonuçta 220 Volt oluyor faz nötr arası hangi fazı alırsam alayım... yanlışsam düzeltir misiniz. tşkler.
Trifaze elektriği siz eğer dengeli dağıtırsanız nötr den akım geçmez panonun üstündeki lambalar 220 volttur siz lambaların nötr lerini birleştirip nötr girişi yapmazsanız da lambalar 220 volt olduğu halde çalışır.
Siz trifaze elektriği her fazı eşit olarak dağıtırsanız nötr den akım geçmez eğer yükler dengesizse de misal birinden 0,50 kw diğer fazdan 0,75 kw ve en son 1 kw güç bağlarsanız sizin nötrden kw olarak bakarsak 0,75 kw lık akım geçer bu yüklerin 0,50 kw olanı dengeli yük olur geri kalanı dengesiz yüktür
Bu nedenle trifaze sistemler monofaze dağıtılırken yükler dengeli dağıtılmalıdır ne kadar dengeli olursa nötr den o kadar az akım geçer
Yukar da anlatan arkadaşlar size bunu açıklamış örneklerle ve hesaplamalar la
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
merhaba,

kakr ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum. cevaplarsanız sevinirim.

kakr seçimi yapılırken, kakr In nominal akım değeri nötr kısmını da kapsar mı ?

örnek vermem gerekirse; sistemde monofaze ve trifaze çalıışan değişik sistemler cihazlar var ve ben ana girişi kakr takılıyorum ve R fazı 7A S fazı 12A T fazı 10A olsun. Bu durumda benim 25A KAKR takmam doğru olacak mı ? Sonuçta NÖTR kısmından toplamda 29A geçecek baktığım zaman. Eğer NÖTR dikkate alırsam da 32A KAKR seçmem mi gerekir ? Ve bir diğer sorum da KAKR Nötr iletkeni, KAKR R S T girişlerine göre daha mı kalın seçmem gerekiyor ?
Nötr akımını bulmak için linkteki hesaplayıcı kullanabilirsiniz. Sayfanın altında nasıl hesaplandığının formülüde var.
https://engineershub.co.in/how-to-find-neutral-current/
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst