KAKR değişik zamanlarda düşüyor sebebi ne olabilir?

akborans

Üye
Katılım
16 Haz 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar Merhaba;

Banim sıkıntım şu: Patronumun yazlık evinde prizleri besleyen bir pano var. Bu panoda 4*40A 30mA KAKR var. Bu KAKR çıkışında 53 adet 1*16A W-otomat var. her w-otomat bir prizi besliyor. Panodaki kaçak akım değişik zamanlarda düşüyor. Tesisiatta bir yerde bir sıkıntı olsa hiç tutmaması gerekiyor. Ancak bu kaçak belli olmayan zamanlarda düşüyor. Prizlere bağlanan cihazlarda bir sorun vardır diye düşündüm ancak tüm cihazları denedik atmadı. Aklıma gelen son sıkıntı çıkıştaki 53 adet otomatın KAKR için fazla gelmesi.Şimdi bunu deneyeceğim. Ancak sizin fikirlerinizi almak istiyorum. konu ile ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Selamlar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
muhtemelen tesbitiniz doğru 40amperlik kakr yeterli gelmiyor olabilir.(prizler ne tür alıcıları besliyor--aynı anda çalışan alıcıların gücü ve çektiği akım ne? bir ampermetre yardımıyla bunu kontrol edebilirsiniz.)
ikinci ihtimal tahmin edebileceğiniz gibi gerçekten kaçak var.alıcıları denediğinizi söylemişsiniz fakat
sizin dendiğinizde kaçak oluşmamış olabilir.bazı alıcılar bir müddet çalıştıktan sonra gövdeye kaçak verebilir.örneğin cihaz çalışmaya başlar içinde kablosu 1 saat sonra ısınır ve küçük bir kaçak verip keser o arada tabi kakr atmış olur .
 
kakr arızalı olabilir.

otomatları sırasıyla kapatarak kakr'yi attıran prizi tespit edebilirsin ki en çok kullanılan metod budur.

sistemde gerçekten kaçak olabilir. aynı olay hastanede başıma geldi 3 gün önce. split klimanın 3-5 dk aralıklarla kakr'yi açtırdığını gördüm ve split klimayı devre dışı bıraktım.
 
Panoda yer varsa, 3 adet teklı KAKR rölesı ıle (her faza ayrı ayrı birer adet monofaze ) baglayın. Böylece arızayı lokalleştirmiş olursunuz. Hangı fazdakı KAKR atıyorsa o fazdakı lınyelerı takıp edersenız. Bu suretlede arıza olsada sadece tek faz akımı kesilir. Bütün daire karanlıkda kalmaz, arızayı arıyacagfınız bölge azalmış olur. Ana koruma KAKR yıune devrede kalsın.
İyi çalışmalar..
 
Panoda yer varsa, 3 adet teklı KAKR rölesı ıle (her faza ayrı ayrı birer adet monofaze ) baglayın. Böylece arızayı lokalleştirmiş olursunuz. Hangı fazdakı KAKR atıyorsa o fazdakı lınyelerı takıp edersenız. Bu suretlede arıza olsada sadece tek faz akımı kesilir. Bütün daire karanlıkda kalmaz, arızayı arıyacagfınız bölge azalmış olur. Ana koruma KAKR yıune devrede kalsın.
İyi çalışmalar..
sayın zeybek gene sıze katılmıyorum kar lelerını ayırmak için aynı lınye uzerındekı notrlerıde aynı kar gırmek gerekır cok işcilik ve maliyet cıkar voltaj kardeşimin tespitinede ketılmıyorum 40 a yeterlıdır ve sgorta sayısının cok olması kar ni yormaz yormaz arıza nasıl bulunur dıyosanız önce kar sinin markası nedır bırde evde arasıra hangı cıhazlar kullanılıyor o önemli mesala ütü ketıl gıbı ürünlerden bu tıp arızalar cok karşımıza cıkmakta
 
bırde kardeşim cevre aydınlatması varmı varsa K A R DEN mi beslenıyo oda önemli bi detay
 
KAKR markası Merlin Gerin. Sadece evdeki prizler besleniyor. Çevre aydınlatma bu panoya bağlı değil. Sistem 40A den faz çekmiyor.(Daha önce ölçüm yaptım) bu panodan prizler beslendiği için prize ne bağlanır ise o yük besleniyor. Ancak herhangi bir cihaz bağlanır bağlanmaz kaçak düşmüyor belli bir süre sonra düşüyor.
 
her pırızde aynısınımı yapıyor bırde sadece prızler beslenıyo demişsiniz iç aydınlatmada dahıldır herhalde tesisata kar dan gecmeyen nötr baglıda olabılır ben olsam w otamat panosunu söküp yenıden baglardım sayacla dagıtım panosu arasındakı besleme hattında bır baglantı olmaması gerekır bunları bılırsınız zaten
 
kaçak akım rölesi sigorta değildir . atıyorsa 2 sebebi vardır 1 kaçak akım vardır 2 kaçak akım rölesi arızalıdır . çözümü bulmak için sayın zeybek çok iyi bir yol göstermiş. ha katılmıyorsanız arayıp bulacaksınız. deneyeceksiniz . yanılacaksınız . durum sıkıntılı . hemen atmadığına göre o kadar çok linyeyi takip etmek kolay olmadığına göre. çok beklemek gerektiğine göre ben ne yapardım hiç bilemiyorum . herhalde emekli olurdum ordan
 
seri lambayla faz toprak ve faz nötr kontrolu yapmakta fayda var. ayrıca arızada çok sayıda priz olduğundan öncelikle ısıtıcı kullanılan prizlerde yoğunlaşmak gerekir.şohben ketıl çamaşır ve bulaşık makinessi gibi slm
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst