KAK Şalteri Çalışma Prensibi Nasıldır?

ilker

Üye
Katılım
26 Eyl 2006
Mesajlar
73
Puanları
1
Yaş
39
Benim öğrenmek istediğim; 1 fazlı bir alıcıyı KAK bağladığımızda giden akım ve nötr den dönen akım birbirine eşittir ve şalter açma yapmaz.Peki trifaze olan bir KAK a her bir fazına farklı güçlerde lambalar bağladığımız zaman ve 3 fazlı bir motor bağladığımız zaman fazlardan giden ve nötr den dönen akım farklı olacaktır ; Bu durumda KAK açarmı ? Denedim açmıyor KAK şalterim mi arızalı? ya da Açmaz ise nedeni ne ve KAK ların çalışma prensibi nedir.
TEŞEKKÜRLER...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
daha önce forumda benzer konular açılmıştı. detaylı bilgi için arama yapabilirsiniz.
sorunuza gelince
kaçak akım röleleri giden akımların vektörel toplamı gelen akımın vektörel toplamına eşikte çalışmaya devam eder. herhangi iki faz için eşik zaman aralığında 120 derece faz farkı vardır. siz kaçak akım koruma rölesine üçgen bağlı motor beslerseniz ve nötr hattı bağlı değilse r s ve t fazların vektörel toplamı aynı zaman aralığında sıfır olarak bulunur. ve kaçak akım rölesi çalışmaya devam eder.
siz trifaze kaçak akım rölesine monofaze yük beslerseniz. herhangi bir faza bağlamanız yeterli olur. faz ile nötr arasında aynı zaman aralığında faz varkı 180 derecedir. kaçak akım rölesi sorunsuz çalışmaya devam eder.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,164
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst