Kaizenden yeni projeler

Katılım
16 Eyl 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
43
Açık Alan Serinletme

Yüksek basınçlı evaporetif soğutma sistemleri yüksek basınç ünitesinde püskürtme memeleri ile üretilen su zerrecikleri 3-7 mikron çapında olup, hava da asılı kalma özelliği sayesinde bir sis tabakası oluşturarak ıslatma ve damlama yapmadan ortam içerisinde tamamı ile buharlaşır. Bu buharlaşma sayesinde ortam sıcaklığı 15-20°C düşer ve açık alanların yaşanabilir ve rahat bir ortama getirilmesini sağlar. Otel, restaurant, cafe, bar, havuz başları, çay bahçeleri, spor tesislerinde etkili şekilde kullanılır.



Hayvancılıkta Sisleme - Serinletme

Kümes hayvanlarının aşırı sıcaklarda ölüm oranı artmaktadır. Kümes hayvanları, büyükbaş hayvan ve atların aşırı sıcaktan strese girme sebebiyle üretim çiftliklerinde yumurta ve süt üretimi azalmakta, yarış atlarında da strese bağlı huzursuzluk yaşanmaktadır. Misting sistem sayesinde elde edilen uygun ortam ile hayvanların süt, yumurta verimi fazlalaşmakta ve serinleme sisteminin yemleme bölgelerinin üzerine yapılmasıyla hayvanların daha çok beslenmesi sağlanmaktadır. Toz indirme ve koku kontrolü sayesinde hayvanlar için uygun ortam elde edilmektedir.

Toz İndirme Sistemi

Tozlu üretim yapılan işletmelerde ortama püskürtülen su zerrecikleri havadaki tozlarla birleşip ağırlaşarak zemine iner Bu sayede ortam havası temizlenerek sağlıklı ve temiz çalışma ortamı sağlanır. Misting sistem ıslatma ve damlama yapmadığından su birikmez.



Sebze ve Meyva Reyonlarında Sisleme

Süper marketlerde, sebze meyve hallerinde veya açık-kapalı pazar yerlerinde ve balık reyonlarında kullanılan misting sistem sebze meyve ve balıkların taze kalmasını sağlar, raf ömrünü uzatır. Otomatik zaman ayrı sayesinde istenilen zaman aralığında püskürtme ve nemlendirme sağlanır, bu sayede su tüketimi ve iş gücü azalır.



Park ve Bahçelerde Serinletme

Park ve bahçelerde kurulan misting sistem sayesinde hem yazın kavurucu sıcağından korunup hem de güzel görünüm sayesinde iyi bir dekor elde etmiş oluruz.



Plajlarda Soğutma

Yazın kavurucu sıcağında plajlarda kurulan misting sistem, serinlemek ve hoşça vakit geçirmek için uygun bir yöntemdir.



Şarap Mahsenleri Nemlendirme

Fermantasyon işlemi için şarap fıçılarının saklandığı kavlardaki nem oranı çok önemlidir. Yüksek sıcaklı ve düşük nem fıçılardaki şarabın buharlaşıp eksilmesine yol açar. Düşük nem yılda ortalama %8-10 fıçılardaki şarabın azalmasına yol açar. Misting sisteminin sağladığı nem sayesinde ürününüzdeki kayıplar önlenmiş olur.



Soğuk Hava Depolarında Nemlendirme

Soğuk hava depolarında evoparotörlerinin sirküle ettiği hava soğutma peteklerinden geçerken soğuduğundan petekler üzerinde nemin kalmasına ve peteklerin karlanmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla ortam nem ihtiyacını depo içinde bulunan meyve ve sebzelerden karşılamakta, bu olay meyve ve sebzelerde ciddi kilo kayıplarına neden olmaktdır. Ayrıca soğuk hava depolarının yeni çalışmaya başladığı mal giriş çıkışının yoğun olduğu sezon başlarında soğuk odaların %95 lere varan nem ihtiyacı olmakta ve bu ihtiyaç karşılanmadığı taktirde çok kısa zamanda ciddi kilo kayıpları yaşanmaktadır. Misting sistem sayesinde oda içinde elde edilen nem kilo kayıplarını önlemekte meyve sebzelerin dalından yeni koparılmış tazelikte muhafaza edilmesi sağlanmaktadır.



Sera ve Çiçekçilikte Nemlendirme

Misting sistem sayesinde özellikle yaz aylarında ürünler için sağlıklı yetiştirme ortamı elde edilmektedir. Yoğun sıcak bitkilerde gelişimi yavaşlatmakta ve sera içerisinde çalışan personelin de verimini düşürmektedir. Misting sistem sayesinde sera içinde elde edilen uygun sıcaklık ve nem fire oranlarını azaltarak verimi arttırmaktadır. Ayrıca misting sistem soğuk havalarda don'a karşı önlem olarak ta kullanılmaktadır.



Kondansör Isıtma

Kondenser soğutma sistemleri dış hava sıcaklığının artması ve yaz ayalarında oluşan aşırı sıcaklar kondezasyon sıcaklğının yükselmesine ve klimaların verimsiz çalışmasına neden olur. Misting sistem sayesinde dış sıcaklığının 15°C düşmesine kondezasyon sıcaklığının düşmesine ve kompresörün daha az enerji harcayarak daha yüksek verim vermesi sağlanır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst