Kahvenin zararı yok faydası var!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Son bir araştırmaya göre kahve içimi kalp-dolaşım hastalıkları ve kanser riskini yükseltmiyor. Hatta diyabet 2 tehlikesini azalttığı bile ortaya çıkmış.

Geniş çaplı bir beslenme araştırması çerçevesinde günde dört fincandan fazla kafeinli kahve içenlerde diyabet 2 riskinin, günde bir fincandan az kahve içenlere kıyasla dörtte bir oranında daha düşük olduğu görülmüş. Benzer bir bağlantı kafeinsiz kahve tüketimiyle de elde edildi, diyor Alman Beslenme Araştırmaları Enstitüsü’nden Anna Flögel, American Journal of Clinical Nutrition dergisinde. Dünya genelinde en sevilen içeceklerden biri olan kahve çeşitli içeriklere sahip. Bunlara kafein, klorojenik asit, diğer polifenoller, nikotinik asit (niyasin) ve insan metabolizmasını etkileyen ve kısmen olumsuz kısmen de olumlu sağlık etkileriyle ilişkili olan mineraller dahil. Bu nedenle kahve tüketiminin sonuçları her zaman bilimsel araştırmaların odağını oluşturdu. Bu araştırmalarda genelde kahve içimi ve herhangi bir hastalık arasındaki bağlantı incelenir.

Alman bilim insanları geniş kapsamlı bir araştırma çerçevesinde 42.000 kadın ve erkekte aynı anda çok sayıda kronik hastalık ve kahve tüketimi arasındaki ilişkiyi inceledi.Katılımcıların beslenme ve yaşam biçimleri dışında tıbbı verileri de ele alındı. Dokuz yıllık araştırma süresinde 1.432 kişi diyabet 2 hastalığına yakalanırken 394’ü kalp krizi, 310’u inme geçirmiş. Ve 1.801 kişi ise kansere yakalanmış. Çok kahve içen ve az kahve içenler arasında yapılan bir karşılaştırma sonucunda böylece kronik hastalıklar ve kahve tüketimi arasında bir bağlantı bulunamamış. Buna karşın diyabet 2 riskinin düştüğü görülmüş.

09.03.2012

Alıntıdır.Kaynak:

Cumhuriyet Portal
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,967
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst