kael varkombi18 röle ve akım trafoları bağlantısı hakkında

Katılım
13 Mar 2008
Mesajlar
37
Puanları
1
slm arkadaşlar akım trafolarından gelen s1 s2 uçları rölenin k1 l1 k2 l2 k3 l3 girişlerine bağlantısı nasıl yapılır.ben bi şekilde yaptım ama doğrumudur.teşekkürler.

1. akım trafosu
s1 ucu rölenin k1 girişine
s2 ucu rölenin l1 girişine

2. akım trafosu
s1 k2
s2 l2

3. akım trafosu
s1 k3
s2 l3
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Akım trafosunun bulunduğu faz kablosundan (barasından) geçen akım yönüne göre değişir.
Akım yönü şebekeden yüke doğru P1'den girip P2'den çıkıyorsa:
Akım trafosunun s1 ucu rölenin k1 klemensine, akım trafosunun s2 ucu rölenin l1 klemensine bağlanır.
Akım yönü şebekeden yüke doğru P2'den girip P1'den çıkıyorsa:
Akım trafosunun s2 ucu rölenin k1 klemensine, akım trafosunun s1 ucu rölenin l1 klemensine bağlanır.

Sizin panonuzda her akım trafosu aynı yönde bağlı ise bağlantıların hepsi ya doğru ya da yanlış. Akım trafolarının bir veya ikisinin yönü diğerinden farklı bağlanmış ise (arada sırada da olsa denk geliyor) birkısmı ya doğru ya da yanlış.
 
tesekkurler
 
Burada dikkat edilmesi gereken bir başka önemli ayrıntı, akım trafoları polarite doğruluğu yanında gerilim bağlantılarıda doğru sırada olması gerekir. Bir başka deyişle akım ve gerilimler aynı fazda bağlı olması yani çapraz olmaması gerekir. Örnek ;
R fazında bağlı olan akım trafosunun sekonder ( S[SUB]1[/SUB]-S[SUB]2[/SUB] ) uçları (k[SUB]1[/SUB] - l[SUB]1 [/SUB]) akım klemensine bağlanırken R fazı gerilim ucu mutlaka L[SUB]1 [/SUB]gerilim klemensine bağlanmalıdır.

S fazında bağlı olan akım trafosunun sekonder ( S[SUB]1[/SUB]-S[SUB]2[/SUB] ) uçları (k[SUB]2[/SUB] – l[SUB]2 [/SUB]) akım klemensine bağlanırken S fazı gerilim ucu mutlaka L[SUB]2 [/SUB]gerilim klemensine bağlanmalıdır.
T fazında bağlı olan akım trafosunun sekonder ( S[SUB]1[/SUB]-S[SUB]2[/SUB] ) uçları (k[SUB]3[/SUB] – l[SUB]3 [/SUB]) akım klemensine bağlanırken T fazı gerilim ucu mutlaka L[SUB]3 [/SUB]gerilim klemensine bağlanmalıdır.
Aksi durumda akım ve gerilim bağlantıları çapraz olduğunda rölenin doğru çalışması mümkün değildir.
İyi çalışmalar.. kolay gelsin.
 
Gepa reaktif rölede deşarj süresi ayarlanabiliyor mu? Daha doğrusu mikroişlemcisine gömülü olan 45sn. deşarj süresi bekletme, kullanıcının girebileceği bir değeri ayar moduna eklendi mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst