Kademeli ani su ısıtıcılı şofben

merte6

Üye
Katılım
13 Şub 2010
Mesajlar
34
Puanları
1
Beko B-200 Şofbenimin kademe düğmesi ( yanılmıyorsam rotary switch deniliyor)
arızalandı ve servisinden sipariş verdim fakat gelmesi uzun bir süre alacağı söylendi. Bu yüzden şofben içerisindeki switche bağlı olan kabloları switch olmadan direk nasıl bir bağlantı yapmamı önerirsiniz.


Evet arkadaşlar 3 kademeli olan bu şofben bağlantısını nasıl yapmamı önerirsiniz.

Kabloların renkleri;

1 koyu kırmızı
2 siyah
3 kırmızı
4 kırmızı
5 koyu kahverengi
6 açık kahverengi

Şimdiden teşekkürler ediyorum
 
rotary swıct ten sonra bide micro swıct görünüyo artı devre üzerlerinde koruma sigortaları var bence direk bağlama tavsiye etmem devre üzerindeki koruma sigortaları arzalana bilir
başıma geldi çünki
 
Devre üzerinde koruma sigortaları yok o renkli kısımları sonradan ben ekledim daha iyi algılayabilmek uğruna...
 
Arkadaşım genelde 2. yada 3. kademe kullanılır kış aylarında rotary sivici söktükten sonra şekle göre seçim yapıp istediğin kademe ayarına göre bağlantı yapabilirsin . Ama cihazı açıp kapamak için ana sigortasından yapmanda fayda var.
 
Kabloların renkleri;

1 koyu kırmızı
2 siyah
3 kırmızı
4 kırmızı
5 koyu kahverengi
6 açık kahverengi
Cehalatimi bağışla ama emin olmak pişman olmaktan iyidir, yukarıdaki şemada switch'e bağlı olan kablolar ve renkleri bağlantı şeklini verdim ve buna göre hangi renkleri birbiriyle bağlamam gerekiyor.
 
Neyse arkadaşlar deneme yanılma yöntemiyle cevabı bulmaya çalışacağım.
1 nolu kabloyu 2 ve 3 nolu kablo ile , 6 nolu kabloyuda 4 ve 5 nolu kablo ile birleştirip çalıştıracağım.
 
o siwchler yan sanayi ürün olark 5 tl karşılığında bir çok yerden temin edebilirsin boko servisine yüklü miltarda ödeme yapacağına bir özel servisten al değiştir derim
 
Evet Perpa'ya yada Karaköy perşembe pazarına gidip tedarik etmem mümkün fakat bu da kısa vadede mümkün değil en erken 1 hafta sonra o bölgelere gidebilirim. Beko servisi ise oda zaten 1 hafta sonra getirtebileceğini söyledi.
Şimdilik
Neyse arkadaşlar deneme yanılma yöntemiyle cevabı bulmaya çalışacağım.
1 nolu kabloyu 2 ve 3 nolu kablo ile , 6 nolu kabloyuda 4 ve 5 nolu kablo ile birleştirip çalıştıracağım.
dediğim gibi yaptım ve şuan çalışıyor fakat işim bitince elektrik girişini kestim :)
 
selamlar ihlas tpi banyo anı ısıtıcı şofbenim var 1 ve 2.kademede su soğouk akıyor.3.kademede su çok ısınıyır ve suyu açtığım zamanda ısıtmaya devam ediyor.acil yrdım teşekkürlerr.

ihlas banyo soşfbenim var 1.ve 2.kademede su soğuk akıyor.3 kademede çok sıcak soğuk suyu açıyorum suyun sıcaklığı değişmiyor acil yardım arkadaşlar..:confused:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kademe anahtarının 1. ve 2. kademe kontakları arızalı olabilir, 3.kademe de çok sıcak akması duş başlığının tıaklı olması kireçten dolayı yada hortumda tıkanık olmasından olabilir , duş başlığını çıkarıp sadece hortumdan su akarken deneyin soğuk suyu açtığınızda ısı düşmesi gerekir birde size gelen suyun debisi düşükse ondanda çok sıcak olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst