Kacak akim

bayram07

Üye
Katılım
21 Ocak 2016
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba arkadaşlar

Çalışmakta olduğum bina 4 katlı ve her katında 3 ayrı UPS ve Şebeke hattı bunun dağıtım panosu bulunmaktadır.. şebeke ve upslerde her 5 sigortada 1 kacak akim 30 mA bağlıdır.. örn. Rezistanslı bir cihaz arızalı olup fişe takıldığı zaman yani faz toprağa çakıştığı zaman diğer katlarda ki kacak akımlarda atmaktadır. Tesisatta nasıl bir yanlış olmuş ki diğer katlarda ki kacak akımları attırıyor.. yada nasıl bir yol izlemeliyim teşekkür ederim..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Rezistanslı bir cihaz arızalı tamir ettirin kaçak akım atmasın
 
Merhaba arkadaşlar

Çalışmakta olduğum bina 4 katlı ve her katında 3 ayrı UPS ve şebeke hattı bunun dağıtım panosu bulunmaktadır.. şebeke ve upslerde her 5 sigortada 1 kacak akim 30 mA bağlıdır.. örn. Rezistanslı bir cihaz arızalı olup fişe takıldığı zaman yani faz toprağa çakıştığı zaman diğer katlarda ki kacak akımlarda atmaktadır. Tesisatta nasıl bir yanlış olmuş ki diğer katlarda ki kacak akımları attırıyor.. yada nasıl bir yol izlemeliyim teşekkür ederim..
Diğer katların kaçak akımları da mı atıyor yoksa bina girişindeki kaçak akım mı atıyor?Eğer bina girişindeki kaçak akım atıyorsa onu 300mA bağışık tip kaçak akımla değiştirin eğer dairelerdeki atıyorsa katlardaki nötr ler kaçak akım lara girip üst katlara çıktıysa yine atar nötr ve fazlar üst katlara ana panodan ayrı ayrı gitmeli tek hat çıkıp katlara bölündüyse ve kaçak akımlara giriş çıkış yapıldıysa yine atar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,881
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst