Kabuğundan ayrılmayan kestane ...

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Katılım
7 Mar 2010
Mesajlar
1,693
Puanları
756
Yaş
44
Konum
Irak
Abiler merhabalar. Öncelikle çok çok ofkeliyim !

Yeri geldi Akdeniz'den Ege'ye, Egeden Avrupa'ya fabrikalar taşıdım
Kâh sibiryalarda -55 lerde, kâh Ortadoğu çöllerinde +55 lerde endüstriyel tesisler kurdum ,
Aylarca bedava işler de yaptım ve batıp otogarlarda yattığımda oldu,
Yeri geldi çok paralar kazandığım ve dedemanda brunc,hiltonda datelerde bulundugumda oldu... Ben bu hayatta herşeyi başardım her zorluğun üstesinden geldim!

Velhasılı kelam benim için derlerki ; "Vecivicivokke yapamazsa kimse yapamaz!" derler .
( Bunları anlattimki beceriksiz bir adam zannedilmeyeyim
. Ağzına tükürrüm o kestanenin normalde )
Soruma gelince ,
" Ben bu kestaneyi neden pişiremiyorum? Bu kabuk neden yapışıp kalıyor?;Neden sokak saticilarininki gibi pismiyor ?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20241027_203310.jpg
    IMG_20241027_203310.jpg
    303.2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Cizdigin kestaneleri ne kadar sure suda bekletiyorsun?
 
Pazardan oradan buradan aldığımız kestaneler, sokak satıcılarınınki gibi olmaz. Onlar birinci sınıf kestaneyi alırlar.
Kabuğundan ayrılmayanlar, ya geçen seneden kalmıştır ya da çok nemli ortamda kalmıştır.
 
Kolay gelsin, çizikler derin açılmış; bu yüzden meyve kısmı şişerek kabuktan rahat ayrılma evresi pas geçiliyor.

İnce bir çizik, çizikten sonra suda 5 dakika dinlendirme (dış kabuğa esneklik verecek ve yanmayı bir nebze geciktirecek)

Finalde de nerede pişirdiğimiz :) ilk iki madde doğru uygulandıysa teflon tava bile iş görür (kısık ateş).

Bunlar yapımasına rağmen yarılmıyorsa abi, yeni değil eski kestanedir. Geçen yılın kurusudur.

afiyet olsun 🤌
 
Screenshot_20241028_032638_Chrome.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
129,751
Mesajlar
929,653
Kullanıcılar
452,498
Son üye
Aygun58

Yeni konular

Geri
Üst