kablosuz usb uzatma yapılabilirmi?

kaskaci

Üye
Katılım
28 May 2011
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
47
İnternette böyle cihaza rastladım ama fiyatı çok pahalı.
İstediğim pc ile çevre birimi arasındaki bildiğimiz usb ara kablosunun görevini yapan, 9V bataryayla çalışan kablosuz alıcı verici modülü yapabilmek. Böylece bir uca pc, diğer uca istediğim odadaki printer vs usb destekli cihazlar takmak.
Aklımdaki proje; USB kablosundaki data taşıyan kabloları, uc uca hazır satılan RF modülleri ile beep gönderip, pic ya da hızı yetmez derseniz biraz yardımla transistör ile 5V var, yok şeklinde simule etmekle bu iş olur mu? (Zaten mevcut bilgimle birazda okuyarak ancak bunu yapabilirim).
 
zaten o tür sistemler mevcuttur.
bluetooth
wi-fi
wireless
diye aratırsanız ayrıntılı kaynağa ulaşırsınız.
 
zaten o tür sistemler mevcuttur.
bluetooth
wi-fi
wireless
diye aratırsanız ayrıntılı kaynağa ulaşırsınız.
Amaç zaten bluetooth, wireless destekli cihaz masrafından kaçmak. pc ve mevcut cihaza sadece tak çıkar işlemi ile bu özelliği kazandırmak.
Benim kastettiğim "Wireless USB Hub" olarak satılıyor.
 
odadan odaya herhangi uygun bir kabloyu mevcut usb uçlarını ekleyerek uzun bir kablo yapmak daha mantıklıs sanki kablo kullanmak istemiyosun evet ama senin söylediğin sistemin hızından verim alabileğini düşünmüyorum bir wifi devresi yaparsın ama yaptığına değeri mi piyasadakilerin verimini sağlamaz tabiki
 
sinyalleri rf modullerle gonderebilirsiniz fakat usb cihazlar donanımdan ziyade yazılım destekli cihazlar.usb bir aygıt kendisinin ne oldugunu takılı oldugu pc ye bildirmesi bir nevi elsıkısması gerekiyor.bu islemi illada rf ile yapacam derseniz microchip firmasının usb ye takılabilen chipleri mevcut.bu ciplerden alıp aradaki datayıda rf den gondererek calıstırabileceginizi zannediyorum.yanlız bu islem bana epey alengirli geliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst