Kablosuz mouse problemi

inecik

Üye
Katılım
26 Ağu 2013
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
62
arkadaşlar,mouse bazen çalışmıyor. pilini çıkarıp takınca tekrar çalışıyor.yeni pil taktım ama problem değişmedi.yardım lütfen
 
Bu tür problemleri uzaktan çözmek için elektrikçi değil kahin olmak lazım. En azından bir marka model paylaşsaydınız.
 
yazayım o zaman logitech M185
 
Aynisi bende vardı , ben kablolu ya geri döndüm. Evde başka marka kablosuzlari çocuklar problemsiz kullanıyor.
 
mouse u başka bir bilgisayarda deneyin.
Eğer windows güncelleştirme veya güvenliği kapattıysanız bazen mouse kilitliyor windows.
 
Merhaba.
1- Pil yuvasından olası pil sızıntısı, bu mause'un PCB'sine olmuşsa içini açıp ıslak bezle silin ve kapatın. Bu akıntıyla oluşmuş kalıntılar PCB'de,yüzeyinde içten varsa eğer, içten kısmi kısa devrelerle takılan pil voltajını daha aşağıya düşürebilir ve mause'un o anki çalışmasına engel olabilirler.
2- AA kalem, kuru pilin, avometreyle mevcut pil voltajını ölçün. Voltajı 1.5 voltun çok altında ise bu pili yenisiyle değiştirin.
3- Pil yuvasına takılmasıyla o anda mause'un çalışması 2 nedenle olabilir;
a) Pil yuvasından temas eden metallerle temasında sıkıntı vardır, yeniden takılmalarda bu sıkıntı geçici olarak giderildiği için mause'a pil beslemesi bu durumlarda gitmiş olabilir. Bu durumlarda yuvadaki metallerin yüzeyini (pas, kir, vb.) alkollü bezle iyice temizleyin.
b) Pil voltajı 1.5 voltun oldukça altına inmiştir, ancak pil yuvasına takılınca, o anki yay baskısıyla ortasındaki kömür çubuğun elektrolit içindeki baskılanmasıyla, voltaj geçici olarak yükseldiği için mause'un da çok geçici sürelerle voltajı geçici yükselip mause bu durumlarda çalışıyordur. Pil voltajı ölçülüp çok düşük olduğu görülürse yenisiyle değiştirilmelidir.
4- Ayni mause'dan masaüstü ve laptopta kullandım. Kablosuz mause üzerindeki "ON" anahtarı açıkken ve kablosuz (bluetooth) uzaktan kumandalı küçük parçası USB'ye takılı iken win 7 veya win 10' la otomatik olarak tanınarak mause yazılımı sistemde otomatik olarak yüklenir, kendi özel driver'ını (özel bir mause sürücüsünü) kurmanıza gerek yoktur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst