kablosuz led yakma

harun16

Üye
Katılım
18 Şub 2015
Mesajlar
29
Puanları
1
Konum
bursa
merhaba,

bir PIR sensörü hareket algıladıgında rf verici modülü tetikleyerek, alıcı rf modülde led veya buzzeri çalıştıracak. bu şekilde bir proje için yardımcı olurmusunuz. internette bir kaynak bulamadım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba.Söylediğiniz gibi internette pır (Hareket sensörü devresi) ve RF alıcı-verici devresini sadece tekil haliyle bulabilirsiniz.Sizin projeniz ise iki sistemin tam birleştirilmiş melez bir halinden oluşacaktır.Bunu özel olarak siz kendiniz özel projenize tam olarak uyarlamış olacaksınız.

Sistemde pır sensörü bir hareketi algılayıp kendi içindeki mini röleyi tam olarak anahtarladığında (Röle kontak devresini açık konumdan kapalı konuma geçirdiğinde) RF verici devresi de harici bir ac/dc adaptörden (Adaptör sürekli açık olup 220 vac devrede standby’da beklerken) sağlanan, örneğin 9 volt dc akım veya 9 voltluk sabit bir pilden seri olarak anahtarlanarak RF sinyalini alıcı RF alıcısına elektromağnetik kuplaj alıcıda tam sağlanacak şekliyle (Alıcı/verici devresi bu ayarlanmış özel kuplaja göre ince ayarla pot. veya bu alıcıdaki istasyon ayar düğmesiyle, yani hava aralıklı olup da bu mevcut sığası rezonans için elle manuel olarak değiştirilen radyo istasyon ayarı düğmesi olan üzerindeki yer alan değişken kondansatörle veya pot. ile) ayarlandığında RF alıcısının mini röle çıkışına yine 9 voltluk sabit bir pil veya 9 volt ac/dc adaptör (Sürekli 220 vac’de standby’da kalacak şekliyle) üzerinden yine 9 voltluk dc.ile çalışan mini buzzeri veya 9 voltta güvenle yanması için hesaplanmış bir direnç,bu led üzerinden geçerek bu ledi yine kolayca yakarak çalıştırabilir.

Çalışma prensibi bu esas üzerinden çalışan şekliyle bu alternatif şeklinde olabilir.Ancak forumdaki diğer üyelerin bu konuda daha farklı düşünceleri veya görüş şekilleri de ayrıca bulunabilir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
yorumunuz için teşekkür ederim. bende PIR sensörü ve rf alıcı verici modülleri ile gerekli olacak komponentler bulunmakta. fakat daha önce rf modülleriyle ilgili hiç çalışmam olmadı. pic programlayacak bilgimde yok. bu nedenle okudugum bazı yazılardan anladıgım kadarıyla PT2262 – PT2272 serisi ile kodlama olmadan böyle bir projeyi hayata geçirmek mümkün. elimde HC-SR501 PIR sensörü ve bu baglantıdaki rf modülleri ve PT2262 – PT2272 bulunmakta. elimde pirincim var fakat pilav yapacak bilgim yok.
 
Meraklı maymundan Çağan Bey yapıp paylaşmıştı. Buraya tıklayıp izleyip yapabilirsiniz.

 
Son düzenleme:
hocam Arduino kullanınca fazla maliyetli oluyor. Arduino yerine PT2262 – PT2272 bunları veya benzerlerini kullanırsam daha az maliyet, enerji ve boyuttan kazancım olacak fakat bunları devreye nasıl baglayacagımı bilmiyorum
 
O konuda tecrübem yok. arduino 2,5-3 usd civarında. 10 tlnin altında. pahalı değil aliexpresten alabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,261
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst