Kablosuz ip kamera kurulumu icin yardım

Katılım
10 Ağu 2016
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Malatya
Arkadaşlar selamun aleykum bi siteye kablosuz kamera sistemi kuracağız. Yalnız daha Önce kablosuz kurulum yapmadık. Ahd ve ip kablolu sistemleri kuruyoruz hep. Bir iş geldi bizde biraz araştırdık ve teklifi verdik kabul ettiler. Ama biraz umdugumuzdan farklı cıktı mesele uzatmadan sıkıntılarımı anlatayım. Kurulumu yapacağız alanın ve kameraların geleceği yerin resminide yükleyeceğim.
1. Bu resimde belirttiğim yerlere wi-fi ip kamera takılacak buradan normal bi access point ile bunlardan sorunsuz görüntü alabilirmiyim.
2. Eğer mesafe uzak ise acces point sayısını artırarak nerelere takmalıyım
3. Bır öneri olarak kablosuz kamera yerine kablolu ip kamerayı access pointlere bağlayarak başka access pointlere göndererek kablosuz bağlantı yapmak
Bu sistemde sizler ne önerirsiniz nasıl yaparsak daha sağlıklı olur hangi marka model access point kullanmam gerekir şimdiden teşekkürler.
20190612_145959.jpg
 
Kullanacağınız kameraları bilmiyorum ama sonuçta Çin malı olduğu kesin gibi. Birçok modelini kullandım ve kullanmaktayım. Tek anten, üç anten, sabit anten vs. Sinyal itetişim kapasitesi çok sınırlı ve hassas.
Özellikle metal engellere hiç gelmiyor.
Modemle arası 3-4m ama bir karış çinko var diye sinyal alamıyor. Kablo çektim.
Bazısı şifreleme bakımından sorun çıkartıyor. Wep istiyor.
Harekete duyarlı alarm varsa ya çok hassas ya vurdumduymaz oluyorlar.
 
Merhabalar her kameraya veya ap ye bir şekilde elektrik Çekilecek. Attığınız resimde aklıma ilk gelen güvenlik ana bölge olacak. Oraya kaliteli bir verici karşısındaki 3 binanın çatısına da birer alıcı anten olacak. Anteni altına poe switchler konulup diğer kameralara sadece data kablosu çekip komple wifilı sisteme göre daha sıkıntısız sistem yapılabilir. Antenlerinde yönlü yönsüz bir çok modeli var ama mikrotik ve ubiquiti markalar bu işlerde kaliteli ürünler çıkartıyor. Sorununuzu donanımhaber gibi forumları network ve cctv bölümlerinede yazın yardımcı olurlar. Network forumlarında daha iyi yardımcı olabilirler.
 
Cevaplar için teşekkür ederim kablosuz kamera için olmayacağını ve çok sıkıntı yaratacağını söylediler. Bir kaç işi iyi bilenler ile görüştüm kablolu kameraları kullanıp acces pointe bağlayıp onlar ile de bir alıcı acces pointe aktararak verim alınabileceğini öğrendim. Benim bu sistemde 4 acces point ile iş çözülüyor. Bina içini kablo ile çekeceğim öylesi daha uygun olur dediler. Acces point olarakta ubiquiti kullanacağım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,315
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst