Benguasd

Üye
Katılım
29 Kas 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba ben bu forumda yeniyim bu da ilk sorum olacak :) yardımcı olabilirseniz sevinirim. Öncelikle sizden istediğim şey beni yönlendirmeniz ya da düşüncelerimin doğru olup olmadığı. Şimdiden teşekkürler:)
Sorunuma gelince ben wifi modülü olan sensörlerden ya da olmayan sensörlerden bilgileri almak ve PLC'ye göndermek istiyorum. tercihen kablosuz bir şekilde bunu yapmak istiyorum. Bu konuda ne bilmediğimi bilmiyorum :(
1) Araştırıp anladığım kadarıyla wifi modülü olan sensörleri ortak bir ağ kurarak ''LAN'' gibi düşündüm bütün sensörleri PLCleri birbirine bağlayabilirim. PLC'ler burdan sensördeki bilgileri alıp işleyebilir.
2) Wifi modülü olmayan sensörlerde kablolu bir şekilde wifiye bağlayıp ulaşmaya çalışırım. Bu adım biraz saçma geldi
3) Converter kullanarak mesela IO-Link'in sensörleri kullanıp PLC için de MQTT kullanıp bunun converterıyla birbiriyle haberleştirebilirim.
PLC ve sensör haberleşmesini kablosuz yapabilecek yollar varsa ve bilgilendirirseniz çok sevinirim. Anladığım yolları doğrulamasını yaparsanız gerçekten çok yardımcı olmuş olursunuz. Tekrar teşekkürler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,526
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst