kablosuz ev telefonu ile kapı açmak ve dtmf ?

Cavalrys1

Üye
Katılım
23 Nis 2014
Mesajlar
5
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba, tasarım ödevim var kablosuz ev telefonu ile normal oda kapısının açılması ile ilgili.Sanırım Dtmf denilen sistem kullanılacak ama bu konuda pek bilgim yok neler kullanacağımı nasıl kullanacağımı bilmiyorum.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba ?
 
Paylaşılan şemayı kullanabilirsin de şemadaki 16f84A pic ine ait yazılımı da edinmen gerekli. Aksi halde sistem çalışmaz. Yapmak istediğini tam ve ayrıntılı olarak yazarsan yardım etmek isteyen arkadaşlar sana fikir verebilirler.
Örneğin sabit bir ptt hattına mı bağlanacak bu devre yoksa cep telefonu ile mi kontrol edeceksin?
Kablosuz ev telefonu demişsin bu telefon ile başka bir telefon numarasını mı arayıp kapıyı kontrol etmek istiyorsun? Yoksa telefonu tıpkı bir tv kumandası gibi kullanıp başka bir numarayı aramadan mı kapıyı kontrol etmek istiyorsun?Tam olarak ne istediğini algılayamadım doğrusu.
Bulduğun şema sabit telefon hattına bağlanır. O hat başka bir telefon ile aranır, aradığın hat birkaç kez çalınca otomatik açılır ve senden şifre ister. Eğer şifreyi doğru girersen picin çıkışındaki cihazları açıp/kapatabilirsin vs.. şemanın özeti bu...Devrenin kabiliyeti Picin içine atılan yazılıma bağlı...
 
örnek için : http://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...tAodzAwAcA&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 her hocanın odasında buna benzer telefonlar var. bu telefonlarda dtmf özelliği bulunuyor mu bilmiyorum bilen arkadaşlar var mı normal cep tellerindeki gibi kullanabiliyor muyuz ? Dİğer telefonu arayarak mı yoksa hatta bağlayarak yapmak mı mantıklıdır.Şimdiye kadar diğer bir teli arayıp yapmak vardı kafamda daha doğrusu o doğrultuda bilgiler buldum.Hocanın söylediği bu telefonla oda kapısını açabileyim dedi herhangi bir yol belirlemedik sizce hangi yoldan gitmeliyim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst