Kablosuz enerji iletimi

emodiyator

Profesyonel Üye
Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
2,914
Puanları
1,640
Konum
BİTLİS
koblosuz enerji fikri hep aklımı kurcalamıştır nette gezinirken kablosuz enerji iletimi hakkında çalışmaya rastladım ve yine geçenlerde gazetenin birinde yayınlanan habere göre amerikada yapılan bir deneyde 1000 watt gücünde bir enerjinin kablosuz olarak iletildiğini iletim şeklinin ise manyetik alanı kullanarak iletildiğini ve bununda insan sağlığı açısından bir tehlikesinin olmadığını duydum sitemiz sakinleri bu konuda ne der acaba ?

Kablosuz Enerji Transferi Arşiv Kablosuz Enerji Transferi Gerçekleştirildi
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
valla bunu yüz yıl önce adam yapmış adını hatırlayamadım. adamı büyücü diye asıyorlarmış normal fakat daha yüksek güçteki manyetik alanlarda mıknatıslanmaya neçare bulurlar bilemeyecem.
 
Kablosuz enerji teknolojisini bulan kişi Nikola Tesla'dır. Kendisi gelmiş geçmiş en büyük dehalardandır. Bu uzaktan enerji olayı ile ilgili bir film yapılmıştır. Bu filmde de Nikola Tesla'ya çok benzeyen biri rol almış ve uzaktan elektrik iletimi deneyi yapmaktadır. filmi izlemeyenlere şiddetle tavsiye ederim. Filmin adı The Prestige dir. İnternetten türkçe dublajlı online izleyebilirsiniz.
 
filmi izledim çok güzel ben bir Tesla hayranıyım, adamın tek suçu ilkeli bir insan olmak ve insanlara hizmet etmeye çalışmak ama
ne yazık ki insanlar edisonu Tesla'dan 1000 kat daha fazla bilir ve anar.
Yazık...
 
enerjiyi kablosuz iletmek için elektromanyetik dalga ve klasik indüksiyon yasalarını hesaba katmalısınız.boşluğun manyetik geçirgenliğini baz alarak buda 4pi10^-7 gibi düşük bir değere tekabül eden bir değer oluyor.haliyle hava çekirdekli bir bobinin karşısındaki bir bobin üzerinde gerilim indüklemesi işiyle ilgilenmeniz demektir.

elektriği kablosouz iletecekseniz bir bobinin çalışmasından faydalanıp manyetik alan yarantmanız lazım.bu işte en önemli değişken akımdır ve diğeride manyetik alan yaratan kaynağa olan uzaklıktır.uzaklıkla ters orantılı bir durum söz konusu

örneğin bir oda içinde bulunan tüm cihazların enerjisini karşılayacak düzeyde
elektromanyetik iletim yapacaksınız.odanın duvarlarını çepe çevre dolaşan gizli bobin,şeklinde bir çözüm üretebileceğiniz gibi sadece bir antenden ibaret
bir çözümde üretebilirsiniz.

elektromanyetik alanın gücünü belirleyen akım ve frekans en önemli iki şeydir
frekans yükseldikçe her şey direnç olduğundan em dalga sadece antenler ve çanak antenlerle uzaklara odaklanabiliyor veya uzaklardan toplanabiliyor.

ayrıca frekans arttıkça em dalganın enerji iletme kapasitesi artmakta
yani üretilen dalgalar frekans arttıkça tehlikeli oluyor,bundan dolayı baz istasyonları ve cep telefonları tehlikeli cihazlar sınıfına sokuluyor
yığınsal düzeyde belki etkileri abartılıymış gibi görüne bilir
ama moleküler düzeyde tehlikelerini kim söyleye bilir.

ayrıca görünür ışık bildiğimiz en zahmetsiz ve tehlikesiz elektro manyetik dalga
ışığın iletme gücü kullanılarak elektriği uzaklara iletmek gibi çözümler önümüzde
çalıştıtlacak cihazlar yeterki hesap makinası akıllı kart vs olsun
sen gel 2 kw elektrik sobasına elektriği kablosuz ilet.
 
Dünyadaki bütün sistemlerin ve doğanın çalışma prensipleri matematiksel olarak rezonans frekansından geçmektedir. Hayattaki herşey titreşim ve rezonans frekansı ile alakalıdır. Herhangi bir konuda başarılı olmak istiyorsanız titreşim sayısını artırmalısınız. Hayattaki titreşim sayısı bir konu hakkındaki deneme sayısıdır. Amaçladığınız bir alandaki deneme sayısı kendinizin hayattaki rezonans frekansıdır. Tabiki titreşimin dalga boyuda önemlidir.İyonlar ve elektronlar uzay ortamında yani havasız ortamlarda çapları büyüktür. Atmosfer ortamında ise çapları çok küçüktür ve enerjilerini çabuk kaybetmeye mahkumdurlar. Frekans ne kadar artarsa bobin üzerinden o kadar hızlı yüklü parçacıklar kopar. Yükselen elektrik etkisiyle bobin üzerine sığamayan yüklü parçacıklar hızlı bir etkiyle dışarıya kayar. Yüklü parçacıklar ne kadar hızlı atılırsa o kadar sürede etkisini atmosferin zararından dolayı yitirmeden uzağa ulaşabilir. Bu şekilde telsiz yayınlarının mesafeleri belirlenmiş olur. Bobine yüklenen voltaj miktarını yüklü parçacıklar taşır. Buda telefonlarda ve telsizlerde SAR değerini belirler. Yani kopan pozitif ve negatif yüklü parçacıkların enerjileri ile orantılıdır. Dalga boyu titreşimin şiddetini belirler. Denemelerdeki tecrübe miktarı ve çalıştığınız alandaki kararlılığınızdır. Sesde havayı titreştiren bir frekans içerir. Bu frekans duyulmayacak kadar yüksek ise ve aynı zamanda bu frekansa enerji yüklerseniz ki bu gücün voltaj etkisiyle artırılması ve uygun çok ince kesit alınmış ama yüzeyi büyük bir kuartz kristali ile mümkündür. Böylece ultrasonik diğer anlamda akustik saldırılar yapılabilir. Uzun bir süre bu frekansın odağına kalan bir kulak zarar görür. Çünki bu frekansta titreşen bir kulak zarı buna bağlı görev yapan hücreleri bozar. İnsan beyni mantıklı dizilim yapılmış frekansa sahip bilgi aktarımı ile programlanabilir. Kadın sesinin frekansı yani titreşim sayısı daha yüksektir. Bu yüzden kadınların etki alanları erkeklere göre daha yüksektir.
Yüksek frekans eşittir yüksek hız. Bir insana yüksek frekansa sahip ve yüksek enerji yüklenmiş odaklı sinyaller gönderilirse bu o kişinin intihara eğilimini artırır. Bu sebebten yüksek frekansların olduğu yoğun sinyal alanlarında mutsuzluğu, kavgaları ve gerginliği artırır. O bölgede yaşayan insanlar daha mutsuz ve huzursuzdurlar her zaman. X ışıması yada yüksek frekanslı radyo ve gsm ışımaları hep bu katagoridedir. Hız arttığında maddelerin ve enerjilerin davranışları değişiklik gösterir. Mikroişlemciler düşük hızda olsaydı hiçbir iş yapamazlardı. Frekans arttığında etkinlik artar. Bütün enerjiler uygun şartlar oluştuğunda çok az kayıplarla birbirine dönüşebilir. Bütün oluşan enerjiler tersine çevrilebilir. Bir örnek vermek gerekirse beslemesine enerji verdiğiniz lazer lazer ışını oluştururken tam tersi olarak lazer ışını verdiğiniz lazer enerji üretir. Bunun için uzay ortamı ideal koşullardan biridir . Uzay ortamı yerçekiminin olmadığı sürtünmenin olmadığı havasızlık ortamdır. Bu ortam dünyada da oluşturabilir. Ümit Edikli 05.11.2017
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst