kablosuz elektrik taşınması !!!

duscell

Üye
Katılım
3 Şub 2007
Mesajlar
51
Puanları
1
kablosuz elektrik taşınması... bi dönemler bu işe çok kafa yormuştum...hata bi zamanlar bunun bir bilim adamı tarafından keşfedilip daha sonralarda büyük kablo şirketleri tarafından yok edildiğinide duymuştum...muhtemelki gerçeklik payı yok...
yinede fikir paylaşımında fayda var...arkadaşlar sizce bu mesele olanaklımı yani herhangi bir şekilde elektrik radyo frekanslarıyla aktarılabilirmi ?...
 
olabilir ama basitçe söylemek gerekirse bir trafonun içinde yaşıyorsun. etrafa güç yayan bir primer var ve etrafında da eher bir alıcı için birden fazla sekonder var. eğer ki bu düşündüğüm şekilde ise insan vucuduna çok zararlı.
 
bu işi şoyle acıklayabiliriz.
enerjiyi tajıyabilmemiz için ilk olarak aklımıza indükleme mantığı geliyor.bu mantıkla olmyacağı kesin.
peki neden. nedeni şu 1.havanın ddirenci çok büyük mesafe arttıkça da taşınacak güç miktarı nın sabit kalması için ana güç kaynağının yayacağı manyetik alanın akı yoğunluğunu artırmak gerekecek ve bircok sorun başlayaca. bunların arasında en basiti o enerjinin taşındığı hava yoluna bir insan girerse değişken manyetik alan içindeki sabit iletkende(insanda) bir gerilim indüklenir. buda pek istenen durum değil yani. heralde yanlışlıklar sonuccunda nöyle bir sistem in ilk 10 yılıda insanlığın yarısını kanser eder.
sonuc olarak bu iş değişken manyetik bir yöntemle olmazzz.
başka bir yöntem ise siz sabit bir manyetik alan üreteceksiniz alıcıyı siz haraket ettireceksiniz bu yöntemdede attığın ta ürküttüğün kuşa değmez mantığı ile çokkk kayıp olurr.
başka bir yöntem.
havnın direncini yeniceksin yüksek voltaj ama ne kullanım kolaylığı ne güvencesi nede ortamda oluşacak azot kokusundan durma imkanıın var.
başka yöntem. elektriği havadan taşıma işini artık ışnlamayı bulunca düşünsünler.
 
Arkadaşlar bildiğim kadarıyla bu kablosuz elektrik enerjisini, cihazlara yönlendirme deneyini yapan dahi NİKOLA TESLA idi. Bu ismi bir çok kişi duymamıştır. Alternatif elektriği bulan şahıs. Motorlar çalışıyorsa Nicola sayesindedir. Onun düşünceleri ve ortaya koyduğu gerçekleri kimse kabul etmemiştir. Kendisine deli demişlerdir. Bu insanı Amerika anlayamamıştır.
 
nikola tesla ismini google da araştırmalarını elektrik ve elketronik mesleğini seven bütün arkadaşlardan rica ediyorum .bu adamın hayat hikayesini okuyun ve amerikan ekonomi anlayışı hakkında fikir sahibi olun . Nikola Tesla güncel hatta kullandığımız bir çok şeyin mucitidir. edisonu bütün elektrikçiler bilir ama insanlığa ondan daha fazla hizmeti olan nikala tesla yı çok az kimse bilir . tesla kablosuz enerji transferini ve günümüzde kullandığımız internetin atasını yapmaya çalıştığı için çok ciddi bir asimile programına tabi tutulmuştur.

bu arada nikola teslanın 1900 yıllarda başardığı kablosuz taransfer hakkında bugün fazla birşey bilinmemektedir. yani düşünün yarı iletken yok doğru dürüst kondansatör yok bilgisayar teknolojisi zaten yok ve adam kablosuz olarak enerji transfer ediyor.bu teknolojinin yayılması demek amerikan ekonomik mantığının yok olması demek düşünsenize kablo yok havai hat yok trafo yok bu saydıklarımı üreten fabrikalar güm..
 
Son düzenleme:
bildiğim kadarıyla avustralyalı bilim adamları ışığı ışınlamayı başardı elektirikte bir çeşit ışın olduğuna göre bence olabilir
 
Elektrik akımının ne kadar tehlikeli olabileceğinin ve kablo karmaşasının farkına varmış olmalısınız. Bizler, hayal kurup "Keşke kurtulabilsek bu karışılıktan." derken; bilim insanlarından oluşan Massachusetts Institute of Technology (MIT) ekibi, tam 2 metre uzaklıktaki 60 watt'lık ampülü, tamamen kendi geliştirdikleri kablosuz bir teknoloji ile yakmayı başardı.

Geliştirdikleri sistemin patentini alan ekip, WiTricity ismi ile wireless (İng. Kablosuz) ve electricity (İng. Elektrik) adlarını anımsatıyor. Oluşturulan bu kablosuz alan, bizi tüm kablo karmaşası derdinden kurtardığı gibi, herhangi bir zararı da yok. Kablolarımız ortadan kalktığında, yerimiz genişleyecek. Ve misafirlerimize; "Dur! Oradan geçme, WiTricity geçiyor oradan!" dememize gerek duymayacağız.

Teknoloji üzerinde çalışmalar devam ediyor ve WiTricity'nin kapsama alanı 30 metreye kadar çıkartılmaya çalışılıyor. Ekibin asistan profesörü Marin Soljacic; "Bu sadece, elektriğin aktarılabileceğini kanıtlayan basit bir sistemdi." dedi ve tamamen kablosuz yaşam alanlarının oluşmasının pek uzak tarihlerde gerçekleşmeyeceğini gözler önüne serdi.
 

Ekli dosyalar

  • 20070609131143.jpg
    20070609131143.jpg
    30.1 KB · Görüntüleme: 37
elektromanyetik dalgaların havada tasınmasını yeni bulduk diye düşünüyorum daha bu konuda çok çalışma yapmamız gerekli ve günlük hayatta daha fazla kullanmamız gerekli ondan sonra elektriğin taşınmasıyla uğraşmalıyız çünkü wireless için baya emek harcadık geliştirdikçe elektriğin taşınmasınada faydalı bilgiler ediniriz ama bu iki dalga havada overlapping (üst üste binerse) insanlık için iyi olmaz çünkü em dalgalarında bu problem oluşmaması için 11 hatta bazı ülkelerde 16 farklı kanal oluşturuluyor
 
evet nicola tesla ac akımı bulan ve elektrik motorlarının babası olan bu adam 1900 lü yıllada en büyük iletken olan dünyayı kullanarak elektriği kablosuz nakil etmeyi basarmış yalnız çevredeki doğal hayatta sorunlar olmasından ve ekonomi yüzünden rafa kaldırmış galiba bu kadar biliyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst